Secretaris Marco van Gestel en Freek Bouwens hebben zin in de opening van het nieuwe seizoen
Secretaris Marco van Gestel en Freek Bouwens hebben zin in de opening van het nieuwe seizoen Ross van Ravenswaay

Houten Dragons: het nieuwe seizoen gaat van start

21 maart 2023 om 16:40 Honkbal

HOUTEN De Houtense Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons opent op 26 maart het  nieuwe seizoen op Sportpark de Meerpaal. Het is inmiddels een traditie van de Dragons geworden om het seizoen jaarlijks feestelijk te openen.

door Ross van Ravenswaay

Freek Bouwens is lid van het algemeen bestuur en speelt zelf in het eerste heren softbalteam. ,,De Dragons is de leukste Honk- en Softbalvereniging van de regio Utrecht, waarbij jong en oud honkbal, softbal en slowpitch softbal kunnen spelen. De Houten Dragons is een middelgrote vereniging en heeft iets meer dan 130 spelende leden. De naam slowpitch doet overigens geen recht aan de snelheid van het spel. Er wordt weliswaar langzamer gegooid maar het spel gaat wel sneller, door bijvoorbeeld minder slagbeurten. Daarnaast hoef je bij een homerun niet het hele rondje te lopen. Dat scheelt weer tijd! Dit is de enige sport waarbij je mag slaan en stelen.’’

EERSTE BAL VAN HET SEIZOEN

Begin april start de competitie en daarom wordt het seizoen op 26 maart feestelijk geopend. Marco van Gestel is secretaris van het bestuur en is nauw betrokken bij de organisatie van de opening. ,,Wethouder Sport Ria Frowijn komt ook langs en zij zal de eerste bal van het seizoen gaan werpen. Iedereen is die dag welkom: familie, vrienden en klasgenoten kunnen meedoen met alle activiteiten. We hebben heel veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd en hebben bijvoorbeeld ook een speed gun waarmee we de snelheid van de worpen kunnen gaan meten. De professionele spelers kunnen wel een snelheid van 150 km/uur halen. Daarnaast is er ook nog een loterij en is er een grabbelton aanwezig. Na het sporten zijn er lekkere versgebakken waffels te krijgen. Ook worden er van alle teams nieuwe teamfoto’s gemaakt.”

FRISBEE 

Het Nationaal Ultimate Frisbee Team zal die dag ook aanwezig zijn om een clinic te geven. Daarna wordt er ook nog een toernooi gespeeld. De Dragons spelen zelf vaak ook frisbee vooral tijdens de winterperiode op zo de conditie op peil de houden.  Aan het eind van de dag zal er nog een Homerun Derby worden gehouden voor zowel jeugd als volwassenen. Doel is om zoveel mogelijk ballen over het hek te slaan.

COMPLEX

,,Afgelopen seizoen zijn twee teams kampioen geworden en zijn er drie teams gepromoveerd. We hebben dus sterke teams in onze vereniging maar kunnen zeker nog nieuwe leden gebruiken. Voor geïnteresseerden is de openingsdag daarom leuk om kennis te kunnen maken met de sport en natuurlijk met onze vereniging.” De Dragons beschikt over één van de mooiste complexen en heeft zeer goede trainingsfaciliteiten waar af en toe ook door verschillende Nationale teams op wordt getraind. Daarnaast heeft de Dragons een samenwerking met UVV en Centrals om samen teams te vormen wanneer er te weinig spelers zijn om aan een competitie deel te nemen.”

VRIENDEN 

Naast nieuwe leden is de vereniging ook op zoek naar nieuwe sponsors. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld middels een jaarlijkse bijdrage lid worden van de Vrienden van de Houten Dragons om zo de vereniging een beetje te steunen.

Even opwarmen tijdens de training.
Marco en Freek trots op hun mooie complex.
Klaar om een homerun te slaan!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie