Op de foto staan boven vlnr: Eddy Jaspars, Boaz Gysbertha, Koen Schermer, Tim Baelde, Casim Jaspars, Mees Cuppen, Melkianus Boekelman. Onder vlnr: Jai Sluiter, Yuri Nagel, Jochem Bosman, Waldemar Woudsma.
Afwezig op de foto: Zinder d’Agata.
Op de foto staan boven vlnr: Eddy Jaspars, Boaz Gysbertha, Koen Schermer, Tim Baelde, Casim Jaspars, Mees Cuppen, Melkianus Boekelman. Onder vlnr: Jai Sluiter, Yuri Nagel, Jochem Bosman, Waldemar Woudsma. Afwezig op de foto: Zinder d’Agata. Eddy Jaspars

Honkballers van de Houten Dragons zijn kampioen

Sport

HOUTEN Het eerste aspirantenteam van de Houtense Honkbal en Softbalclub Houten Dragons is kampioen geworden. Na 17 wedstrijden te hebben gespeeld zijn ze met 27 punten niet meer in te halen door nummer twee de Zuidvogels uit Huizen. In het aspirantenteam (U15) spelen de jongens van 12 tot 15 jaar.

door Ross van Ravenswaay

Het aspirantenteam wordt getraind en gecoacht door Eddy Jaspars. ,,We waren dit seizoen ingedeeld in de tweede klasse met zes regionale teams uit onder andere Utrecht, Almere en Huizen. We moesten extra lang doorspelen door de vele inhaalwedstrijden maar zijn we toch kampioen geworden. We hebben uiteindelijk 13 wedstrijden gewonnen.” Eddy is al meer dan 5 jaar trainer bij de Houten Dragons. Doordat één van zijn kinderen wilde gaan honkballen is hij in het trainerschap gerold. “Ik heb vroeger zelf ook bij De Panters uit Tiel gehonkbald, maar dat wist mijn zoon niet eens. Hij wilde uit zichzelf gaan honkballen omdat hij het slagballen op school erg leuk vond.”

TENNIS De trainingsaanpak heeft Jaspars overgenomen van de tennistrainingen. ,,Ik heb goed naar de tennistrainingen gekeken. Daar ging het echt om de intensiteit van de oefeningen. Ik heb deze intensiteit ook toegepast bij het trainen van de jonge honkballers.”

Het aspirantenteam bestaat momenteel uit 11 spelers waarvan er maar 9 in het veld mogen staan. Het team speelt al enige jaren samen en heeft dit jaar de stap naar de 2e klasse gemaakt. ,,We hebben veel getraind. Op maandag hebben we slagtraining. Op dinsdag was er een extra training voor de pitchers en catchers. Donderdag was er een teamtraining en op zaterdag werden de wedstrijden gespeeld.”

Tim Baelde is de derde honkman van het kampioensteam. ,,Ik ben 3 jaar gelden tijdens de gymles van de Berg en Bosch school met honkbal in aanraking gekomen. Ik heb bijna alle sporten wel gedaan maar hield het meestal na 1 jaar voor gezien. Honkbal vind ik echt leuk vooral mijn positie als derde honkman. Er is veel actie in het infield en ik kan samen met de catcher veel spelers uit krijgen.”

We zijn zelfs zo fanatiek dat we soms na het trainen zelf nog even doorgaan

De Houten Dragons heeft de afgelopen zomer op een aantal sportveldjes in de Houtense wijken getraind. ,,Als de kinderen ons zien trainen komen ze vanzelf kijken wat wij aan het doen zijn. Op die manier kunnen we jongeren enthousiast maken voor het honkballen.” Tim zit op dit moment op het Grafisch Lyceum in Utrecht en kan zijn school goed met het honkballen combineren. ,,We zijn zelfs zo fanatiek dat we soms na het trainen zelf nog even doorgaan.” In Nederland is honkbal nog niet zo’n grote sport als in Amerika. ,,Ik heb zelf 1 keer een wedstrijd van de New York Yankees in New York bezocht. Dat was echt leuk om te zien met veel publiek erbij.”

Volgens Tim is het succes van dit team echt te danken aan de coach Eddy. ,,Hij wordt nooit boos en hij verdiept zich in extra oefeningen om ons beter te maken, bijvoorbeeld met de gooitechniek.” Volgend seizoen gaat het team naar de U21, jongens van 16 tot en met 20 jaar. ,,Dat betekent dat ze tegen mannen met baarden moeten gaan spelen.” 

De Houten Dragons kent momenteel circa 160 leden en is op zoek naar nieuwe spelers voor zowel de honkbal- als de softbalteams. ,,Als je interesse hebt kom een keer kijken of kijk eens op onze website.”

advertentie
advertentie