Het gouden G-team
Het gouden G-team FC Delta Sports '95

G-voetbal Delta Sports viert 25-jarig bestaan met reünie

20 maart 2023 om 19:14 Voetbal Tips van de redactie

HOUTEN Het G-voetbal bij FC Delta Sports ‘95 bestaat 25 jaar. Zaterdag 8 april wordt dit heugelijke feit gevierd met een toernooi en aansluitend een reünie. (Oud) spelers, ouders, trainers, begeleiders, sponsors en verder iedereen die affiniteit heeft met het G-voetbal of in het verleden hieraan een bijdrage heeft geleverd is van harte welkom om het feest mee te vieren.

door Annette Stolk – de Vries

,,Een jaar na de oprichting van voetbalvereniging FC Delta Sports ’95 startte ook al het eerste G-team”, vertelt André van Dorp. ,,Het was bij de oprichting al duidelijk dat er naast alle jeugd- en seniorenteams ook een G-team moest komen.” Van Dorp is al 15 jaar actief als trainer en begeleider van het G-voetbal. Anneke Bootsma was samen met Leny Willems één van de initiatiefnemers voor het oprichten van een G-team. Ze bewaart een grote map met foto’s en artikelen die in de loop van de jaren door haar zijn verzameld.

LEDEN 

Om mee te spelen in het G-team gelden geen restricties. Het enige dat telt is dat een speler zich op z’n gemak moet voelen binnen het team. In de afgelopen 25 jaar is er altijd tenminste één G-team bij Delta Sports actief geweest. Dit jaar telt men inclusief de jeugd ongeveer 30 leden. Vanaf begin dit jaar is er gestart met een jeugdteam van 8-12 jarigen. Na de zomer gaan ze beginnen met het spelen van toernooitjes. Men probeert zoveel mogelijk de spelers te betrekken bij de vereniging. André: ,,Ze worden begeleid met vlaggen en fluiten om ook op die manier andere mensen binnen de club te leren kennen.”

SPECIAL OLYMPICS 

Anneke bewaart prachtige herinneringen aan een Special Olympic toernooi dat in 2000 werd gehouden. ,,We deden toen mee aan een internationaal toernooi in Groningen. Met twee busjes reisden we af en we kwamen terug met goud.” Nog steeds neemt het G-team iedere twee jaar deel aan de nationale Olympic Specials. ,,Dit is voor alle spelers een hoogtepunt. Dankzij sponsering regelt de begeleiding de huur van huisjes waarin de teams het weekend verblijven en zij zorgen ervoor dat iedere speler een trui krijgt met zijn naam erop”, vertelt André.

MOOISTE DAG

Als het om sponsering gaat haalt André nog een mooie herinnering op: ,,Een maand voordat wij met het jeugdteam onze eerste wedstrijd moesten spelen plaatste ik een berichtje op de website van de club met het verzoek om ongebruikte wedstrijdkleding in te leveren. Dat leverde wel twintig bruikbare setjes op. Hiermee ben ik naar de drukker gegaan en heb op ieder shirtje de naam van een speler laten drukken. Bij de eerste wedstrijd lag het wedsstrijdtenue per speler keurig opgevouwen klaar in de kleedkamer. Laszlo, één van de spelers, kwam vervolgens naar mij toe en noemde dit de mooiste dag uit zijn leven.”

REUNIE

Voor de reünie zijn zoveel mogelijk mensen uitgenodigd. Iedereen is verzocht foto’s in te sturen, zodat deze tijdens de reünie getoond kunnen worden. Alle betrokkenen zijn er trots op dat hun club één van de grootste en langstlopende G-afdelingen heeft in Houten. ,,Vandaar ook dat we wethouder Frowijn en burgemeester Isabella hebben uitgenodigd. De reünie is een erkenning voor alle mensen die iets voor het G-voetbal bij Delta Sports hebben gedaan. Daarom is iedereen die in dit opzicht iets heeft betekent 8 april welkom op de receptie die van 10.30 – 12.00 uur is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie