Cees Hogenes (links) overhandigt de business case aan Kees van Dalen, wethouder Sport (rechts)
Cees Hogenes (links) overhandigt de business case aan Kees van Dalen, wethouder Sport (rechts) FC Delta Sports '95

FC Delta Sports ’95 zet in op duurzaamheid en milieubewustzijn

16 juli 2020 om 15:33 Voetbal

HOUTENOp woensdag 15 juli overhandigde Voorzitter Cees Hogenes namens het bestuur van de FC Delta Sports ’95 wethouder Kees van Dalen van Sportzaken de business case. 

Met meer dan 1800 leden en ca 100 teams, verdeeld over veld-, zaal en G-voetbal, vraagt de club dringend om een optimalisatieslag met gerichte investeringen. Een wens voor meer verantwoord gebruik van de faciliteiten van het sportpark. 

Efficiency, duurzaamheid, vrijwilligersvriendelijkheid en milieubewustzijn spelen een voorname rol in de uitgesproken ambitie van het bestuur. Hogenes: ” Een van de punten die wij als eerste willen oppakken in aankomend seizoen is het vervangen van de verouderde veldverlichting door LED-verlichting bij alle zes speelvelden. Hiermee zal de lichtkwaliteit aanzienlijk verbeteren en het stroomverbruik van de vereniging meer dan halveren”.

FINANCIËLE POSITIE Voor de komende 5 jaar wil het bestuur in een constructieve samenwerking met de Gemeente Houten nog meer projecten realiseren. Het bestuur heeft inmiddels maatregelen genomen die moeten leiden tot een vergroting van het jaarlijkse financiële overschot en de benodigde liquide middelen om deze projecten deels uit eigen middelen te kunnen financieren of te bekostigen. Noodzakelijk als hiervoor externe leningen nodig zijn of de huur van het complex extra verhoogd wordt. De bestaande gezonde financiële positie van de vereniging biedt hier voldoende basis voor.

GEFASEERD REALISEREN Hogenes: “ In 2021 zien wij graag de Led-verlichting gerealiseerd en de kleedaccommodatie flink uitgebreid. In 2023 vijf extra vergader- en opbergruimten d.m.v. nieuwbouw/aanbouw, in 2024 tot slot transitie van één grasveld naar kunstgras en plaatsing van zonnepanelen voor eigen energieopwekking”.

De indrukwekkende case geeft in diverse hoofdstukken en bijlagen een inkijk in de overwegingen en uitgangspunten die hieraan ten grondslag liggen. 

advertentie
advertentie