Wethouder Kees van Dalen en burgemeester Gilbert Isabella krijgen het jubileumboek '25 jaar aan de bal' aangeboden uit handen van voorzitter Cees Hogenes.
Wethouder Kees van Dalen en burgemeester Gilbert Isabella krijgen het jubileumboek '25 jaar aan de bal' aangeboden uit handen van voorzitter Cees Hogenes. Theun Helms

25 jaar aan de bal: Jubileumboek FC Delta Sports ‘95

8 november 2021 om 11:33 Voetbal

HOUTEN Voetbalvereniging FC Delta Sports ’95 is op 29 februari 1996 opgericht en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Hoogtepunt voor deze maand is de uitgifte van een jubileumboek dat men de toepasselijke titel van ‘25 jaar aan de bal’ heeft gegeven. Afgelopen zaterdag werden het eerste en tweede exemplaar door voorzitter Cees Hogenes feestelijk aangeboden aan burgemeester Gilbert Isabella en wethouder Kees van Dalen.

Gedurende 8 maanden is er intensief gewerkt aan de totstandkoming van het boek. Voormalig penningmeester Wilfried Hess en secretaris Theun Helms hebben de samenstelling en coördinatie van het boek voor hun rekening genomen. Toen zij aan deze klus begonnen konden zij nog niet overzien dat de werkzaamheden een enorme omvang zouden aannemen. Helms: ,,Van te voren hadden we de inschatting gemaakt dat het boek uit ongeveer 70 pagina’s zou bestaan, maar het zijn er uiteindelijk 170 geworden.” Hess: ,,We wisten eerst niet hoe we aan materiaal voor het boek zouden kunnen komen. Natuurlijk vroegen we dat aan leden en oud-leden. Een van de oprichters, Leo Willems, had veel liggen. En toen we een WhatsApp groep hadden opgericht van Delta-pioniers kwam het pas goed los. Via dit snel groeiende netwerk kregen we van alles toegestuurd: foto’s, krantenknipsels en ook video’s. Het was zoveel en divers dat we voor andere uitdagingen gesteld werden.”

SELECTIE Helms: ,,We beschikten opeens over een overmaat aan materiaal en moesten daar een selectie op gaan toepassen. We zijn een voetbalvereniging die alle leden belangrijk vindt en wilden dat ook in het boek tot uitdrukking laten komen. Dus niet alleen de prestaties van het paradepaardje heren-1 opnemen, maar ook successen van andere teams zoals bij voorbeeld onze dames, onze jeugd en ons G-team. Daar zijn we goed in geslaagd waardoor het een veelzijdig en evenwichtig boek geworden is. Ook is het boek interactief gemaakt door hier en daar QR-codes op te nemen die verwijzen naar bijpassend beeldmateriaal.”

5e CLUB
Hess: ,,Natuurlijk bevat het boek een terugblik naar het ontstaan van onze vereniging. In feite komen wij voort uit de frustratie van onze oprichters over dat er toendertijd niet genoeg capaciteit beschikbaar was bij andere verenigingen om iedereen die dat wilde te laten voetballen. Er werden ledenstops in het leven geroepen en mensen stonden soms jaren op een wachtlijst. Dat gaf de motivatie om zelf een vereniging op te richten. Men zou denken dat hier lering uit getrokken zou zijn, maar ik vrees dat deze situatie zich in de nabije toekomst weer gaat herhalen. Met de beoogde nieuwbouw van 4000 a 5000 woningen in Houten zuid zullen er ook veel voetballiefhebbers bijkomen. De capaciteit van de huidige clubs SV Houten, VV ‘t Goy, VV Schalkwijk en Delta Sports ’95 is in grote mate opgesoupeerd. Ik zie dus ruimte voor een 5e voetbalclub. Ik hoop dat er in het bestemmingsplan ruimte opgenomen is voor voetbalfaciliteiten zoals velden, clubhuis en kleedkamers.”

ONTWIKKELINGEN Hess: ,,In het boek gaan we ook in op de uitdagingen waar we als club voor gesteld werden en worden. Hoe we onze faciliteiten optimaal kunnen benutten en waar mogelijk ook extern beschikbaar kunnen stellen. We behandelen onze plannen om ons sportpark verder te optimaliseren, kunstgrasvelden, Led verlichting en bouwplannen. We hebben behoefte aan meer kleedkamers, meer toiletten, betere faciliteiten voor scheidsrechters en EHBO.”

VERZAMELOBJECT Helms: ,,Toen bleek dat het jubileumboek veel omvangrijker werd dan oorspronkelijk gedacht kwamen we tot het inzicht dat er professionele ondersteuning nodig was voor inhoud en opmaak. Daarom hebben we een corrector en een grafisch ontwerpster ingehuurd. Het boek dat zo door alle gezamenlijke inspanning ontstaan is, is een echt collectors item geworden. Het is door GOB Houten gedrukt met een harde kaft en verkrijgbaar in onze kantine en The Read shop in Castellum en Het Oude Dorp. Wie nog op zoek is naar een leuk en verrassend Sinterklaas- of Kerstcadeau kan ik het van harte aanbevelen.”

1e EXEMPLAAR Wie niet naar de winkel hoeven om het jubileumboek te bemachtigen zijn burgemeester Gilbert Isabella en wethouder Kees van Dalen. Uit handen van voorzitter Cees Hogenes kregen zij de eerste twee exemplaren feestelijk aangeboden. Isabella feliciteerde de vereniging met haar 25-jarig bestaan en gaf aan trots te zijn op de wijze waarop Delta Sports ’95 zich inzet voor de breedtesport. Met name de wijze waarop invulling gegeven wordt aan vrouwenvoetbal, jeugdvoetbal, G-voetbal en zaalvoetbal werd als lovenswaardig bestempeld. Ook gaf Isabella te kennen dat het ook reclame voor Houten is dat Delta Sports ’95  beschikt over de grootste meisjesafdeling van Nederland.


Wilfried Hess en Theun Helms zijn trots op het jubileumboek dat onder hun leiding tot stand is gekomen.
advertentie
advertentie