The Dome/Handbal Houten - Feijenoord
The Dome/Handbal Houten - Feijenoord Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten toont karakter

1 november 2021 om 08:49 Overig

HOUTEN Niet goed spelen en toch winnen zegt vaak ook iets over de kwaliteit van een team. Zo ook de wedstrijd van Heren 1 tegen het nog met nul punten onderaan de ranglijst staande Feijenoord. Dat dit een vertekend beeld is, werd afgelopen week door coach Freek Gielen al aangegeven want Feijenoord heeft veel wedstrijden lang mee gedaan maar kwam pas aan het einde van een wedstrijd wat tekort waardoor vaak slechts met een klein verschil werd verloren. Een gewaarschuwd team telt dus voor twee zou je denken, maar niet volop geconcentreerd verdedigen en open kansen laten liggen maakt de tegenstander sterk…

En zo pakken de bezoekers in de eerste helft brutaal de leiding. Het verschil blijft maximaal twee doelpunten, maar ondanks twee doelpunten van keeper Bjorn Brachten is de stand bij rust 20-19 in het voordeel van Feijenoord.

De tweede helft tappen de gastheren uit een ander vaatje en pakken na minuut 35, mede door de met veel zelfvertrouwen spelende Dennis Vesters, de leiding om deze niet meer af te staan. En zo pakt Houten alsnog met grote zekerheid de winst terug. De eindstand van 37-34 in het voordeel van de koploper in de Eredivisie is dan ook een terechte uitslag.

Doelpuntenmakers: Dennis Vesters 11 (waarvan 3 strafworpen), Sem Klinkenberg 7, Nils Idema 5, Lars van Driel 4, Boy van Eijk 3, Ruben de Bok 3, Milo Bos 2 en Bjorn Brachten 2.