The Dome Handbal/Houten- Dynamico HS1
The Dome Handbal/Houten- Dynamico HS1 Hanna Koops

Zakelijke en eenvoudige overwinning The Dome/Handbal Houten

13 december 2021 om 11:51 Overig

HOUTEN Om diverse redenen moest het team zaterdagavond aantreden met een drietal spelers van Heren 2 die voorafgaand aan deze wedstrijd ook al een wedstrijd hadden gespeeld (en gewonnen van Unitas!). Ook met deze aanvulling vanuit het tweede, die ook speeltijd kregen tegen de hekkensluiter, wint The Dome/Handbal Houten eenvoudig van Dynamico uit Oss.

Na dertien minuten is de stand 9-3 en na veertien minuten staat er 16-6 op het scorebord. Met name Jasper Peters en Kyan van Berlo hebben een productieve avond en scoren er lustig op los. Bij 20-9 wordt de ruststand opgetekend waarna coach Freek Gielen in de tweede helft veelvuldig het team in ongewone opstellingen kan laten spelen.

Daardoor ontstaat wel de nodige onwennigheid en slordigheid in het spel wat zeker effect heeft op het scoreverloop. De eindscore van 36-21 is een prima overwinning maar de mannen hadden er meer moeten scoren en hadden zeker minder tegendoelpunten moeten hebben.

Volgend weekend heeft The Dome/Handbal Houten de mogelijkheid om 2021 als koploper van de Eredivisie af te sluiten. Als afsluiting van het kalenderjaar staat dan een lastige uitwedstrijd tegen IMTO/ Benelux Hellas op het programma.