Bestuursleden Peter Klomp en Henk van Damme actief betrokken bij de activiteiten van HSSV.
Bestuursleden Peter Klomp en Henk van Damme actief betrokken bij de activiteiten van HSSV. Ross van Ravenswaay

HSSV: Samen verder sporten voor mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking in Houten zoekt vrijwilligers

9 maart 2023 om 16:32 Sport

HOUTEN De Houtense Stichting Samen Verder (HSSV) is in 1986 opgericht met als doel recreatieve sport- en spelactiviteiten te organiseren voor mensen met een beperking.

door Ross van Ravenswaay

Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking organiseert de Houtense Stichting Samen Verder iedere week drie activiteiten. De activiteiten worden geleid door een enthousiaste groep vrijwilligers waarvan een aantal mensen speciale kennis en ervaring heeft met de doelgroep. Op de maandagavond kan er worden gesport in gymzaal Klavertje Vier aan de Eggeveld, op de woensdagavond en zaterdagmiddag is er zwemmen in zwembad De Wetering. Iedereen met een beperking kan op zijn niveau en eigen tempo deelnemen aan deze activiteiten.

CORONA

Henk ten Damme is één van de vijf bestuursleden van Samen Verder. ,,Bewegen is voor mensen met een beperking echt heel belangrijk omdat zij vaak veel zitten. Daarom is het ook heel fijn om dit elke week te kunnen doen. De Stichting heeft wel veel last gehad van corona omdat we daardoor anderhalf jaar niet hebben kunnen sporten. Hierdoor zijn er toch een flink aantal deelnemers en vrijwilligers afgehaakt. 


Het doelgroepenbad in Zwembad De Wetering - Ross van Ravenswaay

STAGE

We willen graag nieuwe deelnemers en vrijwilligers bij onze stichting verwelkomen. Op dit moment hebben we zo’n 20 vrijwilligers, maar we hebben er nog meer nodig. We hebben ook contact met MBO Sportacademie Utrecht zodat studenten bij ons stage kunnen lopen. Daarnaast staan we ingeschreven bij stagemarkt.nl, zo proberen we extra capaciteit te organiseren om de deelnemers te begeleiden.’’

FEESTJE

Mevrouw Bloemen is een van de vaste deelnemers op de woensdagavond. ,,Ik zwem hier al 7 jaar en het gewoon iedere week een feestje. Het water in het doelgroepenbad is lekker warm, zo’n 30 graden. Na de coronacrisis hadden we verwacht dat het water kouder zou worden, dat is gelukkig niet gebeurd. Ze hebben wel het douchen wat kouder gezet, toen was iedereen er ook snel weer onderuit. Dat is een goede bezuiniging!’’ Op de woensdagavond is er naast een langzame trap ook een tillift aanwezig zodat mensen met een rolstoel ook kunnen zwemmen.


Mevrouw Bloemen al 7 jaar vaste deelnemer op de woensdagavond. - Ross van Ravenswaay

KOSTEN BEPERKT

De gemeente Houten verstrekt jaarlijks een subsidie aan de stichting omdat zij deze activiteiten heel erg belangrijk vinden. Hierdoor kunnen de kosten voor de deelnemers ook beperkt blijven zodat er zoveel mogelijk mensen hieraan kunnen meedoen.

FACEBOOK

Het belangrijkste speerpunt voor de stichting is het vergroten van de naamsbekendheid om zo meer deelnemers en vrijwilligers te krijgen. ,,We hebben nu een eigen Facebook account en een leuke website (www.ssvhouten.nl). Daarnaast zoeken we ook contact met de zorginstellingen zoals stichting Reinaerde. 

Samen Verder is echt een gezellige stichting, aan het einde van het jaar sluiten we af met een bowlingmiddag. Verder doen we mee met de jaarlijkse vierdaagse. Op zaterdag hebben we popmuziek bij het zwemmen, dan verzorgt een van de deelnemers de muziek en kunnen er verzoekplaatjes worden aangevraagd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie