Norbert Herremans
Norbert Herremans Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2022: Genomineerde sporttalenten en vrijwilligers

24 januari 2023 om 10:44 Sport

HOUTEN Deze week stellen we graag de genomineerden van de volgende twee categorieën aan jullie voor: de sporttalenten en sportvrijwilligers. Een week met weer unieke verhalen en inzet voor de sport. De prijs van Sporttalent van het jaar wordt dit jaar weer mogelijk gemaakt vanuit het Onze Lieve Vrouwe Broederschap. 

Het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (stichting OLVB) bestaat sinds 1999. De Broederschap zelf werd in 1479 gesticht door gegoede burgers van Houten en Schonauwen. Het doel van de stichting is om uit de renteopbrengsten van een startkapitaal van € 300.000,- uitkeringen te doen aan jongeren uit de gemeente Houten tot 25 jaar. De Sporttalentprijs die op het Sportgala Houten wordt uitgereikt, gaat gepaard met een mooi geldbedrag. Met het geldbedrag wordt de winnaar de mogelijkheid gegeven hun talenten professioneel verder te ontwikkelen.

Genomineerde sporttalenten

De eerste genomineerde sporttalent is Quinn Jens (14 jaar). Quinn is begonnen met badmintonnen bij BV Houten toen hij 7 jaar was. Al snel deed hij mee aan de jeugdcompetitie, deed hij mee met jeugdtoernooien en mocht hij in Harderwijk extra meetrainen bij talentvolle kinderen. Na een paar jaar mocht Quinn ook bij RTC-BTF spelen in Almere, waar hij daarnaast ook nog bij BV Houten trainde. Vorig jaar is hij naar een school in Almere gegaan zodat het badmintonnen en school zo goed mogelijk kan combineren. Quinn zit in het Nederlandse Jeugdselectie U15 en staat elke week zo’n 12-14 uur op de baan en volgt daarnaast een krachtschema. Zijn droom is om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen 2026 in Dakar.

De tweede sporttalent is Csilla van Os (15 jaar) die op internationaal topniveau worstelt. Ze traint 6-8 keer in de week bij Olympia Utrecht en gaat daarnaast vaak naar het buitenland voor trainingskampen. Ze heeft ervoor gekozen om regelmatig een leeftijdsklasse hoger te worstelen om zichzelf zoveel mogelijk uit te dagen. Csilla heeft een station bij het NOC*NSF en is opgenomen in het selectieteam van Young Lions. Ze wint veel prijzen waaronder een aantal medailles op grand prix en ze werd Europees Kampioen U15.

Genomineerde sportvrijwilligers

We beginnen deze reeks met Norbert Herremans van Handbal Houten. Norbert is al heel lang actief in allerlei functies en dan vooral als stille kracht. Hij is in het verleden ruim drie jaar als secretaris actief geweest in het bestuur, ook was hij een periode vertegenwoordigd in de sponsorcommissie. Naast de pr-commissie is hij ook trekker van allerlei activiteiten die gericht zijn op het genereren van inkomsten: Grote Clubactie, Jantje Beton etc. Ook stond hij afgelopen jaar voor zestig kinderen pannenkoeken te bakken tijdens het Jeugdkamp. Ook was hij een periode vertegenwoordigd in de sponsorcommissie. Norbert is iemand die erg gewaardeerd wordt binnen de club en daarnaast ook altijd positief in zijn beleving en uitdragen van de mooie handbalsport.

De tweede vrijwilliger is Annie Timmermans van SSRH. Annie is dé vrijwillige sportleider van de club, neemt vele taken op zich en is niet te stoppen! Door de vergrijzing binnen de club is extra werving nodig en daar is Annie. Ze staat bij de activiteitenmarkt en flyert voor nieuwe leden. Daarnaast is ze elke sportavond van de partij, zorgt dat de sportmaterialen worden versleept van A naar B en verzint telkens nieuwe warming-upspellen. Annie is iemand die zich 100% inzet en daar nog overheen gaat. Het is niet uit te drukken hoeveel ze doet voor de SSRH.

Als derde hebben de het Bestuur van Loop door Houten. Al 15 jaar lang wordt de Loop door Houten georganiseerd en is niet meer weg te denken uit het jaarprogramma. De Loop door Houten hoort bij Houten en verbind het oude deel met het nieuwe deel. Dit kan alleen door een grote inzet van het bestuur. Afgelopen jaar is speciaal omdat de loop, ondanks grote inspanningen, twee keer niet door kon gaan en in het jaar 2022 toch weer op het programma stond. Zonder het doorzetten en inzet van dit bestuur was dit niet gerealiseerd.

Breng uw stem uit en win een prijs!

U kunt geen stem uitbrengen voor het sporttalent maar u kunt wel uw stem uitbrengen op de sportploeg, sportvrijwilliger of sporter waar u de afgelopen weken over gelezen hebt. Je kan je stem uitbrengen tot 31 januari via de website van het Houtens Nieuws (www.houtensnieuws.nl). De online stem telt als éen volwaardige stem mee in de eindelijke jurystemming.

Onder alle stemmers verloten wij dit jaar in samenwerking met de Albert Heijn Oude Dorp twee boodschappen pakketten. En in samenwerking met FC Utrecht verloten we twee tickets voor een wedstrijd. 


De 12e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 6 februari 2023 in Theater Aan de Slinger. Een inspirerende, uitdagende en vooral sportieve avond die u niet mag missen! Wilt u erbij zijn? Kijk dan voor het kopen van tickets op www.aandeslinger.nl .

Csilla van Os (l.), Léon van Os (vader en coach) en Réka van Os
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie