The Dome/Handbal Houten - Hellas, de wedstrijd van vorige week
The Dome/Handbal Houten - Hellas, de wedstrijd van vorige week Archief BDUMedia /Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten laat de punten in Arnhem

23 mei 2022 om 12:39 Overig

HOUTEN Gevoed door onderlinge spelerswisselingen staan de wedstrijden tussen Houten en Arnhem op voorhand garant voor een intensieve en spannende pot handbal. Zo ook vandaag. DFS de laatste tijd in goede doen tegen sterke tegenstanders en Houten met verliespartijen tegen BFC en Hellas maar nog altijd op de tweede plaats in de Eredivisie.

The Dome/Handbal Houten gaat prima van start, maar heel geleidelijk komt DFS dichterbij waarbij na 21 minuten spelen de stand 9-8 in het voordeel van DFS is. De laatste goal voor de pauze is een vrije worp van Ruben de Bok die via het verdedigingsblok alsnog het doel in gaat en daarmee is de ruststand 15-15.

Ook na de hervatting pakt Houten de zaak weer goed aan waarbij de stand na 20 minuten in de tweede helft 26-28 in het voordeel van de bezoekers is. Opvallend is het prima keeperswerk van zowel Bjorn Brachten als Tim Klinkenberg aan Houtense zijde en de keeper van DFS aan de overzijde.

Een zeer spannende laatste tien minuten – waarin de soms vreemde scheidsrechterlijke beslissingen niet ten gunste van Houten uitvallen - tussen twee gelijkwaardige teams eindigt uiteindelijk in een 32-31 in het voordeel van de thuisploeg.

Doelpuntenmakers: Ruben de Bok 5, Tim Zonneveld 5, Kyan van Berlo 4, Nils Idema 4, Jasper Peters 3, Milo Bos 3, Rogier Teeuwissen 3, Sem Klinkenberg 2 en Dennis Vesters 2 (2 strafworpen).

Volgende week zaterdag staat de laatste competitie wedstrijd tegen Aalsmeer 2 op het programma, doelstelling is het behouden van de tweede plaats.