The Dome/Handbal Houten - GHV
The Dome/Handbal Houten - GHV Hanna Koops

Overwinning voor The Dome/Handbal Houten bij herstart competitie

31 januari 2022 om 10:06 Overig

HOUTEN In de wedstrijd tegen GHV ontbreken bij Houten vier van de vaste selectiespelers: twee geblesseerden (Milo Bos en Jim Zengerink), één speler in quarantaine (Boy van Eijk) en een niet geheel fitte Rogier Teeuwissen (die ook niet ingezet wordt). Dat geeft ruimte aan vier spelers van Heren 2 (beschikbaar omdat hun eigen wedstrijd is afgelast vanwege Covid bij de tegenstander) die hun mannetje zeer goed staan in deze lastige thuiswedstrijd.

Doelstelling tegen de debutant uit Goirle is zo snel mogelijk een voorsprong realiseren om zodoende de tegenstander geen idee te geven dat er wat te halen valt. En dat lukt perfect; binnen tien minuten is de stand 10-3.

Het is dan noodzaak om de focus te behouden, maar dat lukt niet helemaal en zo staat er na 25 minuten 16-12 op het scorebord. Als Houten vervolgens wat gas bij geeft, wordt de voorsprong richting de pauze toch uitgebouwd tot 19-12. In de tweede helft wordt er vlot gescoord en worden er jammer genoeg verdedigend ook gemakkelijk doelpunten weggegeven. Dit levert na vijftien minuten een voorsprong op van 30-20 en uiteindelijk een verdiende en uiteindelijk makkelijke overwinning van 37-31 met voldoende verbeterpunten. Zo brengt de uitgestelde herstart, de wedstrijd in en tegen Red Rag Tachos is verplaatst naar 19 februari, de Houtenaren twee punten. Vermeldenswaard is dat alle spelers speeltijd kregen en ook alle drie de keepers aan de bak mochten.

Doelpuntenmakers Nils Idema 7, Jasper Peters 7, Tim Zonneveld 4, Dennis Vesters 4 (4 strafworpen), Ruben de Bok 3, Jeffrey van Gulik 3, Sam Tukker 3, Novica Radovic 2, Kyan van Berlo 2, Sem Klinkenberg 1 en Chris Jellema 1.

Volgende week zaterdag gaat koploper Houten op bezoek bij EHC.