Start van de Samsamloop tijdens de zestiende editie van de Loop door Houten
Start van de Samsamloop tijdens de zestiende editie van de Loop door Houten Archief BDUMedia /Joep von Berg

Loop door Houten, zaterdagavond 3 juni

28 februari 2023 om 08:27 Atletiek

HOUTEN ,,We staan al te trappelen….de Loop door Houten komt weer in zicht.” ‘We’ zijn in dit geval alle mensen die samen de Loop maken tot wat het is: het bestuur, de vrijwilligers, de sponsors, het publiek, de dj`s, bands en natuurlijk de lopers. 19 jaar geleden begon dit recreatief hardloopevenement waarbij aandacht voor de jeugd, plezier en verbinding voorop staat. Voor de opletters…het klopt. De Loop door Houten is dit jaar op een zaterdag, 3 juni dus.

De start en finish in het Oude Dorp maken dit weer de place-to-be op 3 juni. 

De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 kunnen meedoen aan de Kidsrun van 1 km. De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen meedoen aan de Jeugdloop van 2 km. Met de Sam-Sam-Loop kunnen tweetallen meedoen. Je start en bereikt samen de finish. De afstand is 2500 meter. De 5 km gaat een mooie ronde lopen en komt door Castellum. De 10 km is voor de echte ijzervreters en loopt twee keer de ronde van de 5 km.

WANDELAARS

Zeer waarschijnlijk krijgen ook wandelaars de kans om van dit evenement te genieten. Er zal een ronde van 5 km zijn.

HULP

 Er zijn veel vrijwilligers nodig op deze dag. Denk aan taken zoals: waterposten, verkeersregelaar, uitdelen medailles, uitgifte startnummers, opbouwen en afbreken van parcours enzovoort. Heb je zaterdag 3 juni nog vrij? Mail even naar: vrijwilliger@loopdoorhouten.nl

INSCHRIJVEN

Op 1 april start de verkoop van de borstnummers. Ga naar www.loopdoorhouten.nl en daar vind je de inschrijfpagina. Als er nog startnummers over zijn dan is er op de dag zelf de mogelijkheid om je in te schrijven in het epi-centrum, restaurant De Roskam.

TRAININGEN

Op dinsdagavond 23 mei is er van 19.00-20.00 uur een training waar iedereen aan mee kan doen. Het is gratis en de training wordt gegeven door een ervaren hardlooptrainer.

Op dinsdag 30 mei start er om 19.00 uur een parcoursverkenning voor de kinderen van de basisschool. Om 19.30 uur lopen we met alle liefhebbers een proefronde van 5 kilometer. Je krijgt dan nog tips.

Alle informatie staat op: www.loopdoorhouten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie