The Dome/Handbal Houten - DFS Arnhem
The Dome/Handbal Houten - DFS Arnhem Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten haalt niveau niet tegen Arnhem en verliest

21 november 2022 om 09:03 Overig

HOUTEN Zaterdag speelde The Dome/Handbal Houten thuis tegen DFS Arnhem. In de voorbereiding speelden zij al een spannende pot tegen elkaar en eigenlijk zijn het altijd interessante ontmoetingen waarbij om het scherpst van de snede wordt geknokt voor de overwinning. Het publiek in The Dome, dat iedere thuiswedstrijd in steeds groter getalen komt kijken, ging er dan ook eens goed voor zitten.

En het is veelscoorder Nils Idema die direct de 1-0 namens Houten op het scorebord zet. Arnhemmer Thijs Geurts is daar echter geenszins van onder de indruk en gooit de bal eerst in de rechterkruising en de daar op volgende aanval in de linkerkruising: 1-2. Daarna loopt de stand tot 4-4 gelijk op. Vervolgens is het Houten dat gas bij zet, hard werkt voor elke bal en o.a. door drie doelpunten van cirkelspeler Sem Klinkenberg uitloopt naar 8-4.

Maar dan volgt een goede fase van DFS: 8-5, 8-6, 8-7. Bij 9-8 wordt er een overtreding begaan op Klinkenberg die met veel pijn aan de hand het veld moet verlaten. Hij zal de wedstrijd niet meer aan spelen toekomen en dat terwijl hij vijf van de negen doelpunten op zijn naam heeft staan. De toegekende zevenmeterworp gooit Rogier Teeuwissen er in (10-8), maar de blessure van de Houtense topscorer is een grote zorg en aderlating voor Houten.

Desalniettemin blijft de voorsprong tot 16-14 voor Houten, maar op slag van rust zet Arnhem een stapje bij en weet zo zelfs met een lichte voorsprong van 16-17 de rust in te gaan.

In de tweede helft scoort Houten namens Boy van Eijck direct de gelijkmaker en weet langzaam weer iets uit te lopen naar 23-22. Als Houten-keeper Richard Meinicke een knappe dubbele redding verricht, zien de scheidsrechters toch nog ergens een overtreding. Mopperend moet Meinicke vervolgens voor twee minuten het veld verlaten. Vervolgens krijgt ook Ruben de Bok namens Houten vrij makkelijk een tweeminutenstraf. Er zijn dan tien minuten gespeeld en na de 23-24 maakt Teeuwissen met veel venijn de zoveelste gelijkmaker. De fraaie lob van Sam Tukker die daarmee de 25-25 noteert mag ook niet onvermeld blijven.

Houten raakt echter het laatste kwartier in een dip waar het niet meer uitkomt. Er wordt niet meer gehandbald, er is weinig beweging zonder bal en de offensieve dekking op Thijs Geurts leidt op andere plekken in de verdediging juist tot problemen. Ook hebben de Houtenaren de hele wedstrijd moeite met hun eigen wedstrijdbal. Af en toe lijkt het alsof er zonder hars gespeeld wordt, zo’n geklungel is het soms. Zo lopen de Arnhemmers uit naar 26-29. Daarnaast zijn er een hoop geforceerde schoten die weinig opleveren en daardoor staat het 28-32 met nog vijf minuten op de klok. In de laatste minuut lijkt Houten nog terug te kunnen komen: Sjoerd Brakenhoff scoort de aansluitingstreffer: 33-34. Maar het is Arnhem die de wedstrijd definitief naar zich toetrekt en de 33-35 eindstand op het bord zet.

Een nieuwe tegenvaller voor Houten dus dat na de uitnederlaag tegen Hellas weer punten laat lopen deze competitie. 3 december staat de topper tegen BFC op de agenda, werk aan de winkel voor de technische staf om de boel weer op de rit te krijgen.