De raadszaal in Houten (voor corona)
De raadszaal in Houten (voor corona) Annette Stolk - de Vries

Vragen over Buitenwereld doorgeschoven naar 11 mei

20 april 2021 om 21:35 Politiek

HOUTEN De vragen van raadsleden aan het college over Stichting Buitenwereld zijn niet behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering vanavond. Dat gaat pas 11 mei gebeuren. De reden is dat de gemeente vandaag aan het einde van de middag de documenten openbaar maakte, waar ITH, Houten Anders! en SGP om gevraagd hadden. 

Uit de informatie blijkt onder meer dat de subsidie voor Buitenwereld niet op dergelijke korte termijn stopgezet had mogen worden, aldus de commissie voor de bezwaarschriften. Omdat de informatie pas rond 16.15 uur openbaar werd, hadden de raadsleden niet genoeg tijd om zich in de rapporten te verdiepen. Daarom stelde Willem Zandbergen voor om het onderwerp in zijn geheel te behandelen bij de RTG van 11 mei en de raadsvergadering van 27 mei. Vervolgens stelde burgemeester Gilbert Isabella voor om ook de vragen die over dit onderwerp gesteld waren pas dan te behandelen. Daar stemde de raad mee in.

Het onderwerp zal zeker heel wat stof doen opwaaien, omdat de gemeente een advies van de commissie voor bezwaarschriften pas openbaar maakte na behoorlijke druk van de lokale media en lokale politiek. Willem Zandbergen van ITH zei vanavond tijdens de vergadering ‘te koken van woede’. Wouter van den Berg van SGP noemde de situatie tegenover Houtens Nieuws ‘treurig’. 

advertentie
advertentie