Afbeelding
Fotocredit: Pete Linforth (Pixabay) 

Nu ook besmetting met coronavirus in Culemborg

Zorg Corona in Kromme Rijnstreek

CULEMBORG Na de ontdekking van het coronavirus bij een man uit Houten eerder deze week, is er nu ook een coronageval aan de overkant van de Lek in Culemborg.

Het coronavirus Covid-19 is aangetroffen bij een man die in Noord-Italië geweest. Hij heeft toen hij weer thuis kwam contact opgenomen met de huisarts, omdat hij koorts en luchtwegklachten kreeg. De man is daarna direct thuisgebleven (in isolatie). Het gaat goed met hem. De GGD voert contactonderzoek uit om besmetting te beperken of te voorkomen.

De Culemborgse loco-burgemeester Monica Wichgers reageerde als volgt op het nieuws: ,,Helaas is ook in Culemborg een inwoner getroffen door het nieuwe coronavirus. Daarvan ben ik gisteravond laat op de hoogte gesteld. De inwoner heeft zelf besloten om na zijn vakantie thuis in isolatie te blijven toen hij klachten kreeg. Ik ben blij dat hij zo zorgvuldig heeft gehandeld. Het gaat goed met hem. Hij blijft voorlopig thuis in isolatie. De gemeente staat in nauw contact met de GGD Gelderland-Zuid. In ons gezamenlijk bericht staat wat er nu gebeurt. En wat u zelf kunt doen om te proberen om besmetting te voorkomen.  

Ik begrijp dat inwoners en ondernemers in Culemborg vragen en zorgen kunnen hebben. Ook omdat het een beetje onvoorspelbaar is hoe het verder gaat. Dat geldt niet alleen voor Culemborg, maar ook voor andere gemeenten. Op dit moment is er geen aanleiding om maatregelen te nemen. Iedereen kan gewoon naar werk, school of andere gelegenheden. En evenementen gaan vooralsnog gewoon door."

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: HoutensNieuws@bdu.nl
advertentie