Sasja in een jas van KL the Label en een jeans van Elias Rumelis
Sasja in een jas van KL the Label en een jeans van Elias Rumelis Dagmar Lap Photography

At Your Service

27 september 2023 om 12:21 Zakelijk

HOUTEN ,,Die overgang blijft toch wel een dingetje” zegt een knappe dame van eind vijftig. Ik knik bevestigend. We zijn van alles aan het passen. Zoals bij veel dames is de borstomvang van deze dame flink gegroeid. Het is eigenlijk nog een wonder, dat we niet steeds voorover kukelen, besluiten we lachend.

Mevrouw heeft zin in een nieuwe start van het seizoen. Haar kledingkast heeft ze flink opgeruimd en nu staan er een aantal items op haar verlanglijstje. Waaronder een tussenjas. Net iets warmer dan een blazer. Maar wel een eyecatcher. Ze heeft zin in een aantal opvallende items in haar kledingkast die wat langer meegaan. Dat lukt met het jasje dat ik op de grote foto laat zien. Een absolute eyecatcher. Je houdt ervan of je vindt het afschuwelijk. Deze dame en ik houden er van. En tot onze verassing gaat het jasje ook nog eens dicht zonder dat het zijn silhouet verliest. ,,Ik ben er verliefd op” zegt ze. En dat geldt ook voor de jeans met flarepijp van Elias Rumelis die ze erbij aanpast. ,,Wat zit die broek heerlijk” zegt ze! Ik kan alleen maar enthousiast bevestigen. De broeken zijn prijzig, maar de fijne pasvorm en het geweldige stretchdoek zorgen ervoor dat je slanker lijkt. Daarnaast voelen de broeken niet als een jeans zo soepel zijn ze. De jasjes hebben we in blauw, zwart en camel. Voor de echte fashionista’s! ,,Dank voor je hulp” zegt ze als we afrekenen. ,,At your service!” zeg ik.

Deze set zou ik houden Betsy, typt een dame op Facebook bij de foto die u rechtsonder ziet. Ik hoor Betsy bijna zuchten. Ze heeft namelijk net een prachtige auberginekleurige set gekocht. Ze besluit om deze set ook maar te komen halen. Dat doet ze op een dag dat mijn zoon in de winkel is. Ik heb die set met dat vest ook maar gehaald, appt ze me later op de dag. Het is een prachtige set en de kleur stond zo goed, goeie keuze! Ik bedank haar dat ze weer bij me heeft gekocht. At your service!, typt ze terug. Het gaat om een fijne jeans van Red Button. Model Diana met een steekzak en een smal toelopende pijp. Een jeans met het model van een chino. Zowel netjes als sportief te stylen. De blouse is gemaakt van 95% organisch katoen en van het merk Bakery Ladies. Dit merk brengt eerlijk gemaakte kleding in allerlei leuke printjes. Deze blouse is bijna een schilderijtje met al die prachtige kleuren en vogeltjesprint. Het vest is van Zilch en kan goed worden gebruikt als tussenjas. Volgens de moderegels zou deze lengte voor Betsy minder geschikt zijn, maar als we hem passen staat het juist supertof. Zo ziet u maar weer. Niet teveel naar moderegeltjes luisteren. Altijd even aantrekken en zien wat het voor u doet.

,,Het is wel een beetje warm hoor Wendy”, zeg ik als ik haar de outfit op de foto linksonder geef om aan te trekken voor de foto. En er zit een klein beetje wol in de trui dus als je daar gevoelig voor bent dan kan dat prikken. Voor de zekerheid geef ik haar er een lange paarse blouse bij die ze onder de trui aan kan trekken. De broek is van Zilch, heeft een elastische tailleband en wijde pijpen. We zijn allebei verrast hoe leuk de combinatie staat. ,,Lekker voor op de tribune bij voetbal” zegt Wendy. ,,Nou, dat is misschien toch wel warm hoor” zeg ik. Ik ben in een fase vol opvliegers dus vind alles warm. ,,Niet iedere tribune heeft ook een dak hoor” grapt Wendy. Een knipoog naar mijn Amsterdamse achtergrond en de Amsterdam Arena met dak. Voor buiten langs de lijn, de echt winterse dagen en dames die het niet snel warm hebben is dit een perfecte trui. Ze loopt met fotograaf Dagmar mee naar buiten voor een foto. Echt een supergave foto. ,,Net een jonge Willeke van Ammelrooy.”  Dank je wel Dagmar! ,,At your service!” is het antwoord.

De winkel is gevuld met allemaal prachtige herfstkleuren. U ziet veel oranje en paars. Aubergine en roze. Natuurlijk veel blauwtinten. Beige, bruin en kerriekleuren. Armygroen, turquoise en flessengroen. Maar ook rood en leuke ruiten. En natuurlijk winterwit. De lichte kleuren dragen we ook in de winter lekker door. Nikkie heeft vrouwelijke jurkjes geleverd. Ibana een geweldig programma met een metallic leren broek. Fos Fashion heeft leuke tops geleverd en Red Button fijne corduroybroeken in heel veel verschillende kleuren. In een fijne en een grove rib. Met smalle of met uitlopende pijp. En wij staan met een glimlach voor u klaar. At your service!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Betsy in een vest van Zilch, blouse van Bakery Ladies en jeans Red Button
Afbeelding
Wendy in een laagjescombinatie van Zilch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie