Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten
Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten Huid- en Oedeemtherapie

Zomerspreekuur: plekjes & vlekjes

Zakelijk

Last van plekjes, vlekjes of wratjes op je huid? Dit worden ook wel huidoneffenheden genoemd. De meeste huidoneffenheden zijn gelukkig onschuldig. Toch kun je je er behoorlijk aan storen. Zeker nu het zomer is en je het liefst zonder twijfels over je huid wilt genieten van het zonnige weer. Daarom organiseert Huidtherapie Houten een zomerspreekuur. Je kunt dan gratis bij ons binnenlopen voor advies op al je vragen over huidoneffenheden en behandelingen.

SOORTEN PLEKJES EN VLEKJES Huidoneffenheden komen voor in allerlei variaties en op diverse plekken van het lichaam. Denk aan het gezicht, maar ook op de borst, rug, armen of benen. Iedereen kan er last van krijgen, zowel jongeren als ouderen.

De kans op huidoneffenheden neemt toe naarmate je ouder wordt. Bij ouderen zien we vooral wratjes (ouderdomswratjes, steelwratjes), donkergekleurde plekken (ouderdomsvlekken, levervlekken) en roodheid (couperose). Jongvolwassenen hebben vaker last van een onzuivere huid, pigmentvlekken of acne.

OORZAAK VAN HUIDONEFFENHEDEN De oorzaken van huidonzuiverheden zijn heel uiteenlopend. Wanneer je veel in de zon bent geweest, kan dat een rol spelen. Daarnaast kan er sprake zijn van familiaire aanleg. Soms blijft de oorzaak van een plekje, vlekje of wratje onbekend.

WELKE BEHANDELINGEN ZIJN ER MOGELIJK? De manier waarop we huidoneffenheden behandelen is afhankelijk van het soort huidklacht. Twijfel je of jouw plekje of vlekje goedaardig is? Dan adviseren we je eerst een huisarts te raadplegen.

In onze praktijk onderzoeken we de aard van je huidklacht. Als we zeker weten dat het een onschuldige huidverandering betreft, kunnen we het vaak op een eenvoudige manier verwijderen. Hierbij gebruiken we diverse dermatologische technieken, zoals bevriezing van de huid (cryotherapie), lasertherapie of elektrocoagulatie. Door onze uitgebreide huidtherapeutische kennis en jarenlange ervaring ben je verzekerd van een veilige behandeling met een mooi resultaat.

ZOMERSPREEKUUR OP 12 EN 14 JULI Op dinsdag 12 juli (15:00 – 17:00 uur) en donderdag 14 juli (09:00 – 11:00 uur) organiseren we een gratis inloopspreekuur. Je kunt dan zonder afspraak bij onze praktijk terecht met jouw huidvraag. Handig als je wilt weten wat de oorzaak is van jouw huidklacht en welke behandelingen mogelijk zijn. Ook kun je terecht voor persoonlijk advies over verzorgingsproducten die passen bij jouw huid. Onze ervaren huidtherapeuten staan graag voor je klaar!

Het zomerspreekuur vindt plaats in onze praktijk, gevestigd in de polikliniek van het St. Antonius Ziekenhuis (Hofspoor 2, Houten). Graag op de begane grond in de wachtruimte plaatsnemen. Voor meer informatie kun je terecht op onze website (www.jouwhuidtherapeut.nl) of bel gerust: 030 -720 0808.

advertentie
advertentie