Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten
Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten Huid- en Oedeemtherapie

Rode vaatjes in je gezicht: wat nu?

13 oktober 2021 om 12:05 Zorg

Als je (niet) tevreden bent met je huid, heeft dat invloed op je hele welbevinden. Huidklachten kunnen daarom erg vervelend zijn. Neem roodheid in het gezicht. Je kunt dan last hebben van rode wangen, vlekjes of zichtbare bloedvaatjes in je gezicht. Veel mensen storen zich hieraan en voelen zich onzeker. Gelukkig zijn deze klachten goed te behandelen met lasertherapie. Is dat eng of pijnlijk? Die vraag horen we regelmatig. Om je zorgen weg te nemen, leggen we graag uit hoe het werkt. 

Er zijn verschillende manieren waarop bloedvaatjes zichtbaar worden in je huid. Van enkele rode vaatjes tot rode wangen, van zichtbare blauwpaarse vaatjes op de neus tot dikkere rode plekjes. Er kan sprake zijn van couperose, van rosacea of spider naevi. Behandeling met de vaatlaser is voor al deze aandoeningen effectief.

Veel mensen vragen zich af of een laserbehandeling schadelijk is voor de huid en het pijn doet. Lasertherapie bij bloedvaatjes is niet schadelijk voor je huid, mits de behandeling vakkundig wordt uitgevoerd. Als er een goed beeld is van je huid en gezondheid, en de laser hierop deskundig wordt ingesteld, dan is het een veilige behandeling, zonder je huid te schaden.

NIET PIJNLIJK Een laserbehandeling is niet pijnlijk, maar kan gevoelig zijn. Tijdens de laserflits voel je een lichte prikkeling die vrijwel direct weer wegtrekt. De huid blijft nog enige tijd wat warm aanvoelen.

Wat veel mensen niet weten, is dat lasertherapie niet goed werkt op een gebruinde huid. Het najaar en de winter zijn daarom erg geschikt voor een laserbehandeling. Wanneer je huid gekleurd is door de zon, reageert ook het pigment in de huid op het laserlicht, en dat is juist niet de bedoeling.

EFFECT NA BEHANDELING Hoeveel behandelingen volstaan, voordat je verlost bent van je klachten? Dat hangt af van de hoeveelheid bloedvaatjes, de dikte ervan, je gezondheid, levensstijl, en eventueel medicijngebruik. De één is blij na één behandeling, de ander heeft meerdere behandelingen nodig. Dat kunnen we snel inschatten.

Ook over de periode erna denken we mee. Eerst is je huid wat rood, maar dat trekt binnen enkele dagen weg. Direct na de behandeling mag je je huid licht koelen. Je huid moet de kans krijgen om af te koelen. Gebruik geen crème, zalf of lotion tot de volgende dag, die houden de warmte juist vast. We geven je persoonlijk advies voor de periode na de behandeling.

VERGOEDING Een laserbehandeling kan afhankelijk van de polisvoorwaarden van de zorgverzekering vergoed worden. Laserbehandelingen worden ook ingezet voor ongewenste haargroei, pigmentvlekken, littekens en huidverbetering.
Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Meld je aan via de website: www.jouwhuidtherapeut.nl. Bellen of Whats App kan ook: 088 - 320 3653 / 06 460 613 64. We helpen je graag! De praktijk is gevestigd in de poli van het St. Antonius Houten.

advertentie
advertentie