Afbeelding
Dagmar Lap

Stap voor stap

Zakelijk

HOUTEN Wat een toestand bij The Voice of Holland. Pijnlijk en verdrietig voor alle betrokkenen. Want ja het is echt afschuwelijk wat er allemaal naar buiten komt. Het maakt veel los en iedereen heeft een mening. We zullen nieuwe regels met elkaar moeten afspreken. Mannen en vrouwen!

Iedereen had het erover vorige week. En ook in de winkel raakten we er niet over uitgepraat. Discussies over het spel der verleiding. Grenzen op dit vlak zijn heel persoonlijk. Iedereen heeft andere normen en waarden. Daarom is het een heel moeilijk onderwerp. In de muziekindustrie hebben we de afgelopen jaren heel veel zien veranderen. De lieve liedjes uit mijn jeugd zijn wel heel anders dan de liedjes van nu waarin je voortdurend ‘bitch’ ‘fuck’, kech of booties hoort. In de bijbehorende videoclips gaat het er ook niet erg fraai aan toe. Maar deze clips krijgen wel heel veel hartjes. En vaak van vrouwen. Kan niet goed zijn toch? Dat wij vrouwen het leuk vinden dat ze ons kech noemen? En dan dat vreselijke tinder. Waar je als in een postorderbedrijf met je foto te kijk staat. Alles voor de online hartjes en likes. Is dit misschien een soort omslagpunt geweest? Nee, want dit soort misstanden zijn niet nieuw. 

John de Mol werd naar aanleiding van zijn optreden in het programma ‘BOOS’ getrakteerd op een grote advertentie. Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar beste vrouwen, het ligt ook niet alleen aan John of aan de mannen. We moeten allemaal ons gedrag onder de loep nemen. Nee, ik praat niks goed. Ik probeer het in perspectief te zetten. Maar dan heb ik het wel over volwassenen. Van kinderen moet iedereen afblijven!

Het is ruim 20 jaar geleden. Ik stond op een terras van een zeer populair café. Ik ving zijn blik een paar keer. Een man met veel status. Een man met de looks. Een man die iedereen heel graag wilde hebben. Natuurlijk lachte ik terug. Verleidelijk? Ik weet het niet. Maar er was iets gaande. Het spel der verleiding. Een uurtje later vertrok de hele bende vanuit het café naar een naastgelegen restaurant. We zaten niet bij elkaar in de buurt en ik was onze kleine flirt alweer vergeten. Destijds had ik een beugel. Van die slotjes (een laatbloeier) en ik ging naar het toilet. Ik was zo dom geweest om verse spinazie te bestellen en iedereen die ooit slotjes heeft gehad weet dat dat niet heel verstandig is. In het toilet probeerde ik met een tandenstoker de spinazie tussen tanden en beugel uit te peuteren toen hij opeens binnenkwam. Onnozel stamelde ik: Dit is het damestoilet hoor je bent verkeerd. Paniekerig dat hij me bezig zag met beugel en spinazie. Maar hij antwoordde: ik ben hier helemaal goed. Toen ging het heel snel. Voor ik het wist zat zijn mond vast op de mijne en duwde hij me tegen de muur. Gelukkig kon ik me loswurmen en geschrokken vluchtte ik het toilet uit terug naar mijn vriendinnen waar ik mijn verhaal deed. En nu komt het. Een tafel vol goed opgeleide zelfstandige vrouwen. Allemaal bezig met het opbouwen van een mooie carrière. Maar unaniem verklaarde ze me voor gek! Ik werd nog net niet teruggesleept en het toilet weer ingegooid. Wat een geweldige kans. Ik moest trots zijn, dat hij mij koos. En ik? Het verhaal werd een anekdote voor feesten en partijen. De afgelopen week realiseerde ik me, dat het eigenlijk helemaal niet zo’n leuk verhaal was. Zijn fout om zich aan mij op te dringen. Mijn fout om het weg te lachen. Het spel der verleiding is best ingewikkeld en we zullen nieuwe regels met elkaar moeten afspreken. En dat moeten we samendoen. Stap voor stap. Beetje bij beetje. Mannen en vrouwen!

Beetje bij beetje komt ook de nieuwe collectie bij ons binnen. Op de foto draag ik een superfijne jurk die je ook als vest kunt dragen. In een mooie print. Nicole laat een fijne broek in travelkwaliteit zien met een beige bies aan de zijkant. Een shirt dat makkelijk combineert en een altijd handig basisjasje. En Anja draagt een blouse in dezelfde print als mijn jurk. Dezelfde broek als Nicole en een leuk lang mouwloos vest. Deze laatste hebben we ook in zandkleur. We zijn afgelopen week gestart met de sale. Een goed gevuld 20-euro rek. En 6 voor 100,- Het zal maar net je maat zijn. Kom je ook nog even kijken?

Sasja (54) is eigenaresse van It Rains Fashion, een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten. Op deze pagina beschrijft ze haar belevenissen in de winkel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie