Dit kantoorgebouw maakt plaats voor appartementen
Dit kantoorgebouw maakt plaats voor appartementen Annette Stolk - de Vries

109 huurappartementen aan de Molenzoom

1 december 2022 om 08:49 Wonen

HOUTEN Eind november start de sloop gepland van het pand Molen 13-17 te Houten. Hiervoor in de plaats komt een nieuw woongebouw met 109 appartementen. Het gaat hierbij om middenhuur appartementen. Dit zijn appartementen met een huur die ligt tussen de €850 en €1200 per maand.

Annette Stolk – de Vries

Begin dit jaar stemde de gemeenteraad in met het project dat de naam Luno Houten heeft gekregen. Een moeizaam participatieproces ging hieraan vooraf. De verwachting is dat er nog dit jaar gestart gaat worden met de nieuwbouw. De woningen bestaan uit zowel twee-, drie- als vier kamerappartementen. Het ontwerp is een carré-vormig gebouw rondom een verhoogd binnenhof. Onder het gebouw kan geparkeerd worden. Het gebouw krijgt een trapsgewijze opbouw, zodat het stedenbouwkundig zoveel mogelijk aansluit op bestaande bouw in de omgeving.

OPLEVERING In het pand aan De Molen 13-17 was tandartspraktijk Tandgenoten gevestigd. Tijdens de bouw van het appartementencomplex, dat ongeveer twee jaar tijd zal vergen, verhuisd de tandartspraktijk naar De Molen 82. Zodra de nieuwbouw van het appartementencomplex klaar is zal de praktijk terugkeren op het oude adres. De oplevering van het appartementencomplex Luno staat gepland voor medio 2024.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie