Het Vertrouwde Dorp, gezien vanuit de lucht
Het Vertrouwde Dorp, gezien vanuit de lucht Klaas Wijbenga

Documentaire over ‘Het Vertrouwde Dorp’ bij RTVUtrecht

17 mei 2022 om 11:05 Wonen

HOUTEN Met trots toont Klaas Wijbenga de eerste beelden van de documentaire over het unieke project ‘Het Vertrouwde Dorp’. Wijbenga, van oorsprong televisie-en documentairemaker, volgt al een jaar samen met zijn camera de initiatiefnemers van Het Vertrouwde Dorp. Tijdens de realisatie van het hun project ‘het hart terug in de zorg’ laat hij zien hoe zij vasthouden aan hun unieke visie op de ouderenzorg. Wijbenga: ,,Het was bijzonder om deze mensen te mogen volgen op hun weg naar Het Vertrouwde Dorp”. Een treffende reportage over standvastige, kundige mensen met een mooie visie.

door Rina Knopper

Aan de Houtense Wetering in Houten is per 1 mei op initiatief van Johanna en Theo Castrop Het Vertrouwde Dorp van start gegaan. Een particulier, kleinschalig appartementencomplex voor mensen met een vorm van dementie. Zij bieden een hoogwaardig, eigentijds en onderscheidend woon/zorg alternatief. In de DocU ‘De ziel terug in de zorg’ wordt verteld wat er bij kwam kijken om dit ambitieuze project te realiseren. De documentaire is op zondag 22 mei te zien op RTV Utrecht.

De initiatiefnemers van Het Vertrouwde Dorp zijn Johanna en Theo Castrop. Het echtpaar heeft veel werkervaring binnen de gezondheidszorg en heeft al meer dan 30 jaar de droom om een eigen woonzorglocatie te starten waar ouderen zo gewoon mogelijk kunnen wonen en waardig kunnen leven. Zij willen de ziel terugbrengen in de zorg.

In de documentaire wordt de bouw van het complex gevolgd en maken we kennis met enkele toekomstige bewoners en hun familie. Ook is te zien hoe de afgelopen 6 jaar stap voor stap is toegewerkt naar het definitieve plan. Dat ging niet zonder slag of stoot. Partijen zoals de architect, de bouwmanager, het bouwbedrijf en de belegger zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid. En er kwam een betrokken en deskundige Raad van Commissarissen.

De prachtige muziek bij deze documentaire is verzorgd door docenten van het Houtens Muziek Collectief.

Documentairemaker Klaas Wijbenga blijft het Vertrouwde Dorp in volgen om de ontwikkelingen in deze samenleving te portretteren. Deze afleveringen zullen ook te zien zijn op RTV Utrecht.

Het Vertrouwde Dorp, gezien vanuit de lucht
Het Vertrouwde Dorp, gezien vanuit de lucht
Het Vertrouwde Dorp, gezien vanuit de lucht
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie