De tuin in aanleg
De tuin in aanleg Jeroen Baars

Het Vertrouwde Dorp kleurt groen

14 maart 2022 om 11:29 Wonen

HOUTEN Nu de lente is begonnen, verandert de tuin van het Vertrouwde Dorp van een bouwplaats in een klein park. Bomen spelen hierbij een belangrijke rol. Naast dat ze invloedrijk zijn voor de balans in de tuin en de vogels, geven ze ook schaduw en het gevoel van rust voor de bewoners. Voor mensen met dementie is dit belangrijker dan veel mensen denken. Het is niet voor niets dat op het dorpsplein, midden op het overdekte atrium, een echte volwassen boom wordt aangeplant. Van oude appelbomen tot middelgrootte berk en jonge aanplant, ze staan sinds deze week in de nieuwe tuin. ,,Wij danken ook donateurs van een deel van deze bomen: Het Hospice Kromme Rijnstreek, De Buurtklaver, Loon- en fruitbedrijf Gert Jan van Doorn, RB Tuinen en andere tuinvrijwilligers in samenwerking met Richard van de Grift.”

Met de inrichting van de tuin komt ook het punt dichterbij dat de eerste bewoners naar Het Vertrouwde Dorp kunnen komen. Op 1 april is de officiële overdacht van de nieuwbouw en kan binnen alles ingericht worden. In mei is alles klaar en komen de eerste bewoners met dementie in het complex wonen. 

Wil je meer weten over wonen en zorg voor mensen met dementie? Eind april is er een mogelijkheid om binnen te komen kijken voor genodigden voordat de eerste bewoners zijn ingetrokken in het Vertrouwde Dorp. Bekijk de website of vraag een brochure met kennismakingsgesprek aan indien er wensen zijn voor ouders of partner.

advertentie
advertentie