Fietsstraat
Fietsstraat Provincie Utrecht

Start onderzoek naar beleving op toekomstige doorfietsroutes Houten - Lage Weide en Houten Castellum - Utrecht Science Park

23 mei 2023 om 12:45 Verkeer en vervoer Tips van de redactie

UTRECHT Provincie Utrecht start met een onderzoek naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar ze, samen met de gemeenten, doorfietsroutes gaan aanleggen. Doorfietsroutes zijn vlotte, veilige en comfortabele fietspaden tussen dorpen en steden om ook op een langere afstand fietsen naar werk of school aantrekkelijk te maken. 

Provincie Utrecht start met een enquête naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar doorfietsroutes komen. Naast de routes Houten - Lage Weide en Houten Castellum - Utrecht Science Park (USP) gaat het om de routes: Amersfoort - Hilversum; Utrecht - Hilversum en USP - Veenendaal.

De enquête wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng op dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 mei. Er worden flyers op de fietspaden uitgedeeld en de enquête wordt online verspreid.

WAAROM ONDERZOEK?

Met het onderzoek wil men allereerst kijken hoe de beleving nu is en wat er in het definitief ontwerp nog mee genomen kan worden. Daarnaast wil men later, als de doorfietsroute klaar is en wordt gebruikt, met een een-meting het verschil meten. 

WAT ZIJN DOORFIETSROUTES?

Meer mensen op de fiets vraagt om een vlot, veilig en comfortabel fietsnetwerk. Juist om forenzen ook op een langere afstand te stimuleren om te fietsen, realiseren we samen met gemeenten negen doorfietsroutes. Hiermee worden bestaande fietspaden verbeterd, aan elkaar verbonden en voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en waar mogelijk verlichting. Fietsers komen minder obstakels tegen en krijgen vaker voorrang op ander verkeer. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst, daarvoor zijn ze breed genoeg.

MEER WETEN EN MEEDOEN? 

Meedoen met de enquête kan via: www.goudappel.nl/doorfietsroutes en tot 18 juni. Onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot. Op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes  en op de storymap  vind je meer informatie over deze doorfietsroutes.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie