Afbeelding
Gemeente Bunnik

Gemeente Bunnik stelt ondertekening overeenkomst doorfietsroute uit

25 februari 2022 om 13:45 Verkeer en vervoer

BUNNIK De gemeente Bunnik werkt aan de mogelijkheid voor het aanleggen van een  doorfietsroute tussen Veenendaal en Utrecht Science Park . Dit doet de gemeente samen met de provincie Utrecht, betrokken gemeentes (Veenendaal, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Utrecht) en alle belanghebbenden uit de samenleving.

Woensdag tekenden betrokken gemeentes en de provincie Utrecht een samenwerkings- en realisatieovereenkomst voor het ontwikkelen van deze doorfietsroute. De gemeente Bunnik steunt het initiatief van de provincie Utrecht, maar heeft om uitstel van ondertekening gevraagd. ,,Er is meer tijd nodig om met alle belanghebbenden uit de samenleving het benodigde proces te doorlopen”, laat de gemeente weten. De gemeente Bunnik hoopt op een later moment alsnog aan te sluiten

DOEL DOORFIETSROUTE Het is de bedoeling dat fietsers vlot, veilig en comfortabel kunnen fietsen. Dit kan door bestaande fietspaden te verbeteren en aan elkaar te verbinden. Daarmee wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken.

GEEN AFSTEL Het verbeteren van de fietsverbindingen is en blijft een belangrijk doel en de gemeente Bunnik werkt graag zorgvuldig samen met alle betrokkenen aan het bereiken van dit doel, aldus Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie