Afbeelding
Betsy Breedijk

25 jaar Stilteviering in Opstandingskerk

17 april 2022 om 12:30 Religie

HOUTEN Op 24 april wordt gevierd dat het 25 jaar geleden is dat in Houten in de Opstandingskerk de Stiltevieringen begonnen.

Deze vieringen van de Protestantse Gemeente Houten hebben een andere opzet dan de gewone kerkdiensten, zo is er bijvoorbeeld geen preek. Wel zijn er lezingen en worden er liederen uit Taizé en Iona gezongen. Ook is er de mogelijkheid van voorbede en zegen. En een paar keer is het stil, zoals de naam ‘Stilteviering’ suggereert. Het draait in de Stiltevieringen niet om kennis en beter begrijpen, maar om beleving en het naderen tot God. Alle elementen van de viering zijn uitnodigingen om mee te gaan in die beweging.

De vieringen trekken iedere keer weer nieuwe mensen en daarnaast is er een vaste groep bezoekers. ,,Mensen geven aan dat de vieringen hen tot steun en zegen zijn. Ze gaan gesterkt de nieuwe week weer in.”

Iedereen is van harte welkom om op 24 april bij deze viering in de Opstandingskerk, Het Kant 1 in Houten, aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid om samen iets te eten en drinken en elkaar te spreken. Aanvang viering is 20.30 uur. Welkom vanaf 20.15 uur.

Liturgie is op te vragen via stiltevieringen@pghouten.nl. De dienst is te volgen via kerktv. www.pghouten.nl.

advertentie
advertentie