Afbeelding
Wereldwinkel

Wereldwinkel bestaat 30 jaar en viert feest

5 maart 2022 om 10:45 Overig

HOUTEN De Wereldwinkel bestaat dit jaar 30 jaar en dat is aanleiding voor feest. Daarom zijn er in de loop van het jaar verschillende festiviteiten ingepland, bedoeld om Houtenaren kennis te laten maken met de winkel. Zo heeft de winkel op 12 maart een kortingsactie van 30% op één artikel naar keuze en in mei wordt een filmavond voor een breed publiek georganiseerd.

,,Een mooie reden om eens een kijkje te komen nemen in onze winkel”, aldus voorzitter Ginny Mulder. De Wereldwinkel verkoopt duurzame en fairtrade cadeauartikelen, voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Allemaal producten uit eerlijke handel en gemaakt met respect voor mens en milieu. ,,Dat betekent dat producenten werken onder veilige en menswaardige omstandigheden en er is geen sprake van kinderarbeid.”

BLIJ MAKEN De eerste jaren van haar bestaan was de Wereldwinkel gevestigd in een woonhuis naast de rooms-katholieke kerk in het oude dorp. Daarna verhuisde de winkel naar een pand aan de Spoorhaag, maar ook daar groeide de winkel al gauw uit haar jasje. Sinds 2008 is de winkel te vinden in het overdekte winkelcentrum op het Rond. ,,De winkel loopt goed en dat heeft natuurlijk alles te maken met onze doelstelling. Als je een artikel uit de Wereldwinkel cadeau doet, maak je twee mensen blij. Degene die het krijgt én de producent”, aldus Mulder.

VRIJWILLIGERS
De Wereldwinkel draait volledig op vrijwilligers, waarvan sommigen al dertig jaar actief zijn in de winkel. ,,De motivatie van onze vrijwilligers is enorm. Iedereen doet zijn best om te zorgen voor een zo hoog mogelijke omzet. Want hoe meer producten wij verkopen, hoe meer producenten in arme landen een bestaan weten op te bouwen en hun kinderen naar school kunnen sturen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen hier meer over gaan nadenken.”

advertentie
advertentie