Afbeelding
Bibliotheek Lek en IJssel

Pret met boek en app in de Bibliotheek

21 maart 2022 om 14:00 Activiteiten

HOUTEN Voorlezen wordt nog leuker als je papieren boeken combineert met digitale media, zoals filmpjes en apps. Dat ontdekken ouders van jonge kinderen (tot 6 jaar) bij ‘Pret met boek en app’ in de Bibliotheek Houten-Centrum, tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

‘Pret met boek en app’ bestaat uit vier activiteiten. Ouders kiezen samen met hun ukkie welke activiteit zij willen doen. Voor elk van de vier activiteiten ligt materiaal klaar: een prentenboek, een iPad met een app erop die passend is bij het boek en spelmateriaal. Ouder en kind gaan samen aan de slag met boek, app en spelmateriaal en kunnen alles uitproberen. Er is een medewerker aanwezig die helpt en eventuele vragen beantwoordt.

‘Pret met boek en app’ is op twee ochtenden en op twee middagen open in de Bibliotheek Houten-Centrum: op vrijdag 25 maart tussen 10.00 en 12.00 uur, op maandag 28 maart tussen 15.00 en 17.00 uur, op woensdag 30 maart tussen 10.00 en 12.00 uur en op vrijdag 1 april tussen 15.00 en 17.00 uur. Vrije inloop.

MEDIA UKKIE DAGEN Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Onder het thema ‘Swipe, stap, sprong’ krijgen ouders antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

WEBINAIR VOOR OUDERS Via de website van de Bibliotheek kunnen ouders van kinderen kunnen zich aanmelden voor de gratis webinar ‘Swipe, stap, sprong’ op maandag 28 maart van 20.00 tot 21.00 uur. In deze webinar neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl hen mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Zij geeft antwoord op vragen die ouders hierover kunnen hebben. Ook gaat zij in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/media-ukkie-dagen.

Afbeelding
advertentie
advertentie