Gerard Zandbergen was de oprichten van ITH, de partij die sinds dinsdag in het college van Houten zit.
Gerard Zandbergen was de oprichten van ITH, de partij die sinds dinsdag in het college van Houten zit. Martin Monkel

Emotie bij installatie nieuwe wethouders in Houten

Politiek

HOUTEN Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag in Houten, waarbij het coalitieakkoord werd aangenomen en de vijf  nieuwe wethouders geïnstalleerd werden, was ruimte voor emotie. Willem Zandbergen, fractievoorzitter van Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) memoreerde zowel aan Ben Frowijn als aan zijn eigen vader Gerard Zandbergen. 

door Agnes Corbeij

De installatie van de nieuwe wethouders vond plaats op 28 juni, precies een jaar na het overlijden van Ben Frowijn. Zijn vrouw Ria is een van de nieuwe wethouders en werd uitgerekend op die datum geïnstalleerd. Willem Zandbergen zei daarover voorafgaand aan de installatie: ,,Ik weet zeker dat Ben dit geweldig zou vinden, maar we zullen een traan niet helemaal kunnen onderdrukken, want dit komt wel heel dichtbij. De cirkel is rond, ik weet dat hij met trots van boven naar jou kijkt, maar ik wilde hem niet onbenoemd laten en dat geldt ook voor jouw dochters. Weet dat we om jullie heen staan.” 

Willems vader Gerard was de oprichter van ITH. Hij overleed in 2019 plotseling. Afgelopen dinsdag werd zijn droom verwezenlijkt. Met emotie zei Willem Zandbergen daarover: ,,We vinden het bijzonder dat dit dan gaat gebeuren zonder dat hij erbij is. Nou ja, zonder dat hij erbij is… wij denken heel veel aan hem en ik spreek uit mijn persoonlijke overtuiging, en dat raakt me altijd bijzonder, dat we zeggen, zowel voor Ben als mijn vader, we zullen hen ontmoeten in het nieuwe Jeruzalem. We denken aan hen beiden en we missen ze allebei. Maar ze zijn opgesloten, voor altijd, in ons hart.” Met een handkus naar boven beëindigde Willem Zandbergen hiermee zijn introductierede van de avond. 

advertentie
advertentie