Links Ria Frowijn, rechts Rosa Molenaar
Links Ria Frowijn, rechts Rosa Molenaar ITH

Ria Frowijn en Rosa Molenaar worden namens ITH wethouder in college Houten

14 juni 2022 om 12:01 Politiek

HOUTEN ITH draagt twee kandidaten voor als wethouder in Houten: Ria Frowijn en Rosa Molenaar. 

Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH)  heeft bij de onderhandelingen voor het nieuw te vormen college twee wethoudersposten. Fractievoorzitter en partijleider Willem Zandbergen kiest er nadrukkelijk voor om zijn rol te blijven vervullen vanuit de gemeenteraad. ,,De gemeenteraad is het controlerende en hoogste orgaan in het lokaal bestuur. In het kader van het dualisme is het belangrijk dat de partijleider in de gemeenteraad blijft. Er zal en er moet voor de inwoners van Houten zichtbaar iets veranderen met ITH in het college. Dat is de opdracht. Ik wil het nieuw te vormen college daarop scherp te houden.” 

ITH heeft naar eigen zeggen met haar kandidaten voor het wethouderschap gekozen voor deskundigheid en herkenbaarheid. Rosa Molenaar heeft planologie gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam en jarenlange ervaring bij verschillende ministeries alsmede als professioneel adviseur van diverse politieke partijen. ,,Al tijdens mijn studie planologie was Houten een lichtend voorbeeld. Eerst het groen en de fietsers en dan pas de stenen. Het Houtens DNA als planologisch concept is waarmee ik als planologe ben opgegroeid. Het behoud van dit concept en het unieke dorpse karakter zou de rode draad voor Houten moeten blijven”, aldus Molenaar. 

Als tweede wethouderskandidaat kiest ITH voor Ria Frowijn. Zij is afgestudeerd in onderwijskunde en sinds jaar en dag een belangrijk gezicht in Houten rondom cultuur en belangrijke samenlevingsinitiatieven in Houten. ,,Het is voor Houten belangrijk om te investeren in een bruisend Houten, waarin de menselijke maat leidend blijft en inwoners elkaar met plezier kunnen ontmoeten bij laagdrempelige en toegankelijke voorzieningen. De vele inwonersinitiatieven en het rijke verenigingsleven vormen een belangrijke backbone voor Houten en dat moeten we koesteren”, aldus Frowijn. 

Met de keuze voor Molenaar en Frowijn is ITH de enige partij met vrouwelijke wethouderskandidaten. 

advertentie
advertentie