Willem Zandbergen
Willem Zandbergen ITH

Willem Zandbergen lijsttrekker van ITH

Politiek

HOUTEN Inwonerspartij Toekomst Houten heeft Willem Zandbergen gekozen als lijsttrekker van de grootste lokale partij in Houten. 

Huidig raadslid en strafrechtjurist Zandbergen staat bekend als een scherpe debater en heeft zich met succes stevig verzet tegen de stedelijke verdichting, het mindere groen en de massale hoogbouw van de Ruimtelijke Koers gesteund door van het college (CDA, GroenLinks, VVD, ChristenUnie) en de oppositiepartijen PvdA, D’66 en Houten Anders. ,,De uitslag van het referendum was een belangrijke steun in onze rug”, aldus Zandbergen. ,,Al jaren pleiten wij voor betere inwonersparticipatie en de Ruimtelijke Koers laat zien dat dit nog steeds hard nodig is in Houten. Als onze inwoners niet via het referendum aan de noodrem hadden getrokken, was het helemaal mis gegaan.” Voor de Inwonerspartij is het onbegrijpelijk waarom de politiek nog steeds zo slecht luistert naar haar eigen inwoners. Daarom gaat ITH de verkiezingen in met het motto ‘Inwoners Voortaan Vooraan!’

Zandbergen zegt zich verder te willen inzetten voor meer betaalbare woningen die passend zijn binnen het unieke karakter van Houten. ,,De wachtlijsten zijn al jaren onverantwoord hoog en alle inwoners, zowel jong als oud, moet gewoon de mogelijkheid worden geboden om in Houten te kunnen blijven wonen.” Bouwen in Noord-West is voor ITH geen optie. ,,Houten moet geen onderdeel worden van een metropoolregio Utrecht.” Verder wil Zandbergen zich inzetten om de huisartsenpost in Houten terug te halen en voor strengere handhaving bij overlast. 

Opvallende nieuwkomer bij de Inwonerspartij is Sharon Zwijsen, nummer 3 van de kandidatenlijst. Zij was één van de initiatiefnemers van het Manifest Houtense Koers, een initiatief waarbij deskundige inwoners uit Houten een alternatief voor de Ruimtelijke Koers hebben ontworpen voor betaalbaar en duurzaam wonen in Houten. De raadsleden Kasius (2), Honkoop (4) en Van der Meij (5) vormen samen met Zandbergen en Zwijsen de eerste vijf kandidaten. Daarmee kiest ITH voor ervaring, vernieuwing en daadkracht. Zandbergen zegt met trots vervuld te zijn dat hij met dit team en deze benoeming in de voetsporen van zijn vader mag treden. 

advertentie