Afbeelding
Foto Pexels

Systainers en plastic buisjes, handig in de werkplaats

14 maart 2023 om 12:05 Partnercontent

Systainers voor grote gereedschappen - Je kent het misschien wel, je hebt een werkplaats achter je huis en daar ben je altijd aan het klussen. Overal heb je spullen liggen en gereedschap dat een plekje hoort te krijgen in je werkplaats. Soms ben je zo druk met allerlei projecten dat je na het werk nog weinig zin hebt om alles weer netjes op te ruimen. Maar als je de kwaliteit van je gereedschap goed wilt houden, dan is een opbergsysteem noodzakelijk. Buiten het feit dat je vroeg of laat spullen gaat verliezen als je alles lukraak laat slingeren. Zeker als je ook regelmatig op pad gaat met gereedschap heb je een goed opberg- en vervoersysteem nodig. Heb je wel eens aan systainers gedacht? Modulaire stapelbare kunststof transportkoffers voor het vervoeren van (elektrisch) gereedschap. Handig in gebruik en beschermend voor je dure en kostbare spullen.

Plastic buisjes voor al je kleine onderdeeltjes

Helemaal spannend wordt het soms wanneer je werkt met kleine moertjes en schroefjes die op de een of andere manier altijd kwijtraken. Heb je eenmaal het kartonnen doosje open waar de moertjes inzitten, dan is het terugstoppen van teveel gepakte voorraad niet gemakkelijk. Doosjes scheuren en voor je het weet ligt alles op de grond. Een plastic buisje met een lekdichte schroefdop, normaal gebruikt voor medische doeleinden, is uitermate geschikt om dit soort kleine metalen onderdeeltjes in op te bergen, te labelen en snel weer terug te vinden wanneer je ze nodig hebt. Denk je eens in, dat je nooit meer kostbare tijd kwijt bent aan het zoeken naar onderdeeltjes. Geen frustratie meer, maar een soepel verlopende werkdag.

Slijtvast en handig

De afkorting systainer is een samenvoeging van de woorden systeem en container. In een handomdraai heb je een systainer geopend dankzij het handige T-Loc systeem. Ze zijn stapelbaar en bijzonder robuust, stootvast en bestand tegen stof en water. Meerdere gestapelde systainers hoef je niet eerst te ontkoppelen om toegang te krijgen tot de inhoud van een van de systainers.

Toepassingen/situaties systainer

Systainers gebruik je in/buiten de werkplaats voor drie doeleinden die elkaar overlappen:

Het ordenen van gereedschappen en ander klein materiaal in de werkplaats of de productie. Handig voor degene die na je komt en gebruik maakt van de spullen. Of overzichtelijk voor jezelf de eerstvolgende keer dat je weer aan het werk gaat.

Na je werk is het opbergen van gereedschap de laatste, maar erg belangrijke handeling van de dag. Dit kan zijn in het magazijn van de fabriek of gewoon op de werkplek in je schuurtje.

Buiten de werkplaats voor het transporteren van gereedschap en aanverwante spullen, zoals verbruiksmateriaal in de vorm van schroeven en moeren (die natuurlijk in handige plastic buisjes zitten), ander kleinmateriaal en elektrisch gereedschap (dat nooit nat mag worden)

De specialisten van DacklaPack beantwoorden je vragen over systainers, plastic buisjes of andere verpakkingsmaterialen die je werkende leven een stuk eenvoudiger maken. Het advies wordt afgestemd op je persoonlijke werksituatie en je voorkeur en is altijd vrijblijvend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie