Afbeelding
Thuiskantoor

4 tips voor het (her)inrichten van je thuiskantoor

4 juni 2021 om 13:36 Partnercontent

Veel mensen werken nu al een geruime thuis vanuit huis. Sommige mensen vinden dit heerlijk, andere gaan toch liever naar kantoor. De inrichting en uitstraling van je thuiskantoor kunnen hier veel invloed op hebben. Misschien zit je niet op de juiste plek, of heb je een onhandige computer die je niet makkelijk kunt verplaatsen. Toch is het belangrijk om een rustige, georganiseerde ruimte te hebben waar jij je werkzaamheden kunt uitvoeren. Soms is een kleine aanpassing in apparatuur, de locatie of het meubilair al voldoende! Geïnteresseerd in de tips? Wij vertellen je graag meer.

Een gebruiksvriendelijke laptop

Een van de allerbelangrijkste onderdelen van een prettig thuiskantoor is een goede laptop. Niks is natuurlijk vervelender dan een computer of laptop die telkens vastloopt. Werk je op je eigen laptop, maar is deze aan vervanging toe? Dan hoeft dit geen grote uitgaven te worden wanneer je voor een refurbished MacBook gaat. De kortingen lopen bij refurbished laptops vaak op tot -60%. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een MacBook Pro uit 2014 betaal je bij een refurbished aanbieder maar €649,00 in plaats van €1.849,00. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s op de aanschafprijs van een MacBook die als nieuw functioneert

Een locatie met veel licht

Voor veel mensen werkt het niet prettig als je ergens zit waar iedereen achter je langs loopt. Vaak raak je dan snel afgeleid en kun je je niet goed concentreren. Daarom adviseren wij om op een rustige plek te gaan zitten met voldoende daglicht. Extra daglicht zorgt er namelijk voor dat je een stuk productiever kunt werken en meer energie krijgt. Wanneer je thuiswerkt probeer je privé en werk vaak zoveel mogelijk gescheiden te houden. Dit geldt ook voor je werkplek: zorg ervoor dat je ergens zit waarvan je na je werk weer weg kunt lopen. Zo zorg je ervoor dat je een gezonde balans houdt tussen werk en privé en dat je het werk makkelijker los kunt laten.  

Een opgeruimd bureau

Staat jouw bureau altijd vol met rommel? Dan is het lastig om je goed te kunnen concentreren. Wanneer je ervoor zorgt dat er alleen items op je bureau staan die je nodig hebt tijdens het werk zorgt dit voor rust in je hoofd. Denk hierbij aan je laptop, een extra scherm, notitieboek en een agenda. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar spullen die je nodig hebt en werk je een stuk efficiënter. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bureau groot genoeg is om deze spullen kwijt te kunnen. Wanneer je niet beschikt over een ruim bureau kun je er over nadenken om een ladeblok aan te schaffen als opbergruimte.

Een gestructureerd opbergsysteem

Er zijn altijd wel schriften, dossiers of apparaten die je niet dagelijks nodig hebt. Deze spullen blijven vaak op je bureau liggen en blijven zich maar opstapelen. Een opbergsysteem kan ervoor zorgen dat al deze items op een gestructureerde manier opgeruimd worden. Hierdoor kun je de spullen altijd terugvinden en liggen ze niet in de weg op je bureau. Bij een opbergsysteem kun je denken aan een ladeblok onder je bureau, een klein kastje voor naast je bureau of je kunt een plank in een bestaande kast in je huis reserveren.Wanneer je hiervoor kiest is het handig om daar uitsluitend spullen van je werk neer te leggen. Zo houd je deze spullen bij elkaar en blijft je werk geordend.

Waar koop ik een goede laptop? 

Ben jij toe aan een nieuwe laptop, maar weet je nog niet precies waar je die het voordeligst kunt aanschaffen? Dan ben je bij refurbished.nl aan het juiste adres. Bij deze webshop koop je MacBooks, Dell lapops, Lenovo laptops en HP laptops met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Zij bewaken de kwaliteit van hun refurbished assortiment door uitvoerige controles te laten uitvoeren op hun gehele assortiment door specialisten. Omdat zij geloven in de kracht van hun assortiment krijg je standaard 3 jaar garantie op je aankoop. Daarnaast draag je met refurbished producten een steentje bij aan een duurzamere samenleving. Omdat er geen nieuwe laptop geproduceerd hoeft te worden kunnen er schaarse grondstoffen gespaard worden. Hierdoor bespaar je niet alleen honderden euro’s, maar ook het milieu. 

advertentie
advertentie