Afbeelding
Foto Pexels

5 voordelen van het huren van opslagruimte

Partnercontent

Als je veel spullen hebt of bijvoorbeeld een eigen bedrijf, is het handig om over een eigen opslag te beschikken. Ook als een verhuizing aanstaande is of je hier middenin zit, heb je een plek nodig waar je je spullen kunt stallen. Een opslagruimte is daar ideaal voor. Behalve handig is het ook voordelig en veilig. Dit zijn de 5 grootste voordelen van het huren van een opslagbox.

1. Veiliger

Een goede opslagruimte is een stuk veiliger voor het opslaan van je spullen dan in je eigen schuur of garage. Zeker voor spullen die je niet zo vaak nodig hebt, is het beter om deze in een afgesloten box op te slaan. Je kunt zelfs een opslagruimte huren die het grootste deel van de dag beveiligd wordt. Daarnaast heb je een eigen sleutel, waardoor je je zeker geen zorgen hoeft te maken over je spullen.

2. Praktischer

Niet iedereen heeft in huis de beschikking over veel ruimte om spullen op te bergen. Zeker met de hoge huizenprijzen in de Randstad is het voor een hoop mensen simpelweg niet te doen om een woning met grote zolder aan te schaffen.

In dat geval is een opslagbox een prima alternatief. Dat zie je ook wel aan het aantal partijen dat ruimtes aanbiedt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar opslagruimte in Amsterdam, dan zie je dat er meer dan voldoende keuze is. Ook in de grootte van de ruimtes zit behoorlijk veel variatie, van klein (1 bij 1 meter) tot grote garageboxen.

3. Veel opties

Self storage is ideaal voor ondernemers die hun papierwerk en spullen anders thuis of op kantoor moeten stallen. Spullen die je niet zo vaak nodig hebt, liggen met self storage ook niet in de weg. Een andere mogelijkheid is om een mobiele opslagruimte aan huis te nemen. Dit is handig voor als je gaat verhuizen of in een verbouwing zit. En zoals gezegd worden er zowel hele kleine boxen als grote opslagruimtes verhuurd.

4. Betaalbaar

Over het algemeen is het huren van opslagruimte heel goed te betalen. De prijzen beginnen al bij 8 euro per maand. Natuurlijk heb je dan niet de grootste opslagbox van Nederland te pakken. Maar als je de vergelijking maakt met de huurprijzen van woningen, worden opslagruimtes bijna weggegeven. Voor een groter appartement betaal je dan ook een stuk meer dan voor een kleinere studio en een opslagbox.

5. Flexibiliteit

Tot slot hoef je bij het huren van opslagruimte niet bang te zijn dat je voor langere tijd aan contracten vastzit. Een opslagbox kan gehuurd worden voor een maand, twee maanden, drie of nog langer. Wat voor jou uitkomt, is vaak mogelijk. Deze flexibiliteit is een voordeel als je wacht op de sleutel van je nieuwe woning, en dit wat langer duurt dan je gedacht had. Ook zorgt het voor rust dat je het contract snel kunt opzeggen.

advertentie
advertentie