Afbeelding
Shutterstock

Kies voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke gietvloer

24 mei 2022 om 10:55 Partnercontent

Heb jij al eens overwogen om een gietvloer in de woonkamer aan te laten brengen? Steeds meer gezinnen kiezen voor deze optie. Niet voor niets, want een gietvloer biedt hen verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een gietvloer in de woonkamer te combineren met vloerverwarming. Het is heel prettig om de hele dag door warme voeten te hebben! Daarbij is het gebruik van vloerverwarming een hele efficiënte manier om de temperatuur in je woonkamer te doen laten stijgen. Zou je voor de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming kiezen, dan neemt het positieve rendement van deze manier van verwarmen al snel af. Het nadeel van hout is dat dit materiaal slecht geleidt. Dit betekent dat eerst het hout zelf verwarmd moet worden, alvorens de temperatuur in de ruimte stijgt.  

Mogelijkheden bij de keuze voor een gietvloer 

Wanneer je voor een gietvloer in huis kiest, heb je verschillende mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een gietvloer met betonlook in een relatief lichte kleur, of mag de vloer best een tikkeltje donker zijn? Dat laatste past goed bij een industrieel en landelijk interieur. Daar waar een lichte gietvloer met betonlook passend is binnen een strak en modern ingericht huis. Een verkoper van dit type vloer kan je meer vertellen over de diverse soorten afwerkingen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen bij de keuze voor een gietvloer. Bovenal geeft het je woning een luxe, ietwat chique uitstraling. 

Gietvloeren bieden verschillende voordelen 

Niet alleen de mogelijkheid om een gietvloer te combineren met vloerverwarming is een reden dat veel gezinnen dit type vloer overwegen. Denk ook aan de andere voordelen die een gietvloer biedt. Zo is een gietvloer onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam. Een speciale coating die op de bovenste laag van de gietvloer aangebracht wordt, maakt de vloer slijt- en krasvast. Ideaal in huishoudens met jonge kinderen, die met hun speelgoed over de vloer bewegen. Over het algemeen gaat een gietvloer langer mee dan een houten vloer of een vloer met laminaat. 

Gebruik een gietvloer in de keuken en badkamer 

Over kinderen gesproken: het maakt voortaan niet meer uit, wanneer zij een beker drinken laten vallen. Een gietvloer heeft namelijk de fijne eigenschap, dat het materiaal zeer goed bestand is tegen vocht. Dit betekent niet alleen dat je niet bang hoeft te zijn voor kringen in de vloer. Ook houd je de gietvloer eenvoudig schoon. Neem de vloer regelmatig af met een vochtige doek of een dweil. Het houdt de vloer lang mooi en vrij van vuil! Handig van een gietvloer is hierbij dat je geen last hebt van naden. Bij bijvoorbeeld laminaat en PVC is de kans groot dat er vuil achterblijft in deze naden. Herken je deze irritatie?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie