Afbeelding
Foto Pexels

Trek er op uit met de motor

Partnercontent

Voor de echte liefhebber, gaat er niets boven een heerlijke rondrit op de motor. Wanneer je het optimale gevoel van vrijheid wilt hebben, is dit een echte aanrader. Het grote voordeel is, dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Kies je ervoor met de auto te gaan, dan is de beleving natuurlijk volledig anders. Wanneer we autorijden, dan wordt dit gezien als een vervoermiddel van A naar B. De echte motorrijder ziet een tocht op de motor totaal anders. Vooral tijdens het voorjaar, is het rijden van een prachtige route een echte aanrader. Zo kun je ervoor kiezen een dagje door eigen land te rijden, maar is ook een weekendje bij onze oosterburen enorm populair.

Rondje Duitsland

Voor wie vlak aan de grens woont, is een rit door Duitsland een echte aanrader. Dan hebben we het uiteraard niet over een willekeurig ritje door het land. Wanneer je optimaal wilt genieten van natuur en je motor helemaal tot z’n recht wilt laten komen is het Duitse Sauerland de plek waar je moet zijn. Vanaf de grens is het ongeveer twee uurtje rijden en je waant je in een prachtige heuvelachtig landschap. Dit route is geschikt voor zowel de normale motor als de oldtimer. Wanneer je de Nederlandse grens overgaat, is het wel verstandig even je oldtimerverzekering te checken of je ook in het buitenland gedekt bent voor ongelukken en schade.

Nederland

Ook Nederland telt tal van prachtige routes die je kunt rijden met je motor. Het maakt niet uit of je nu een oldtimer of youngtimer rijdt, deze omgeving is geschikt voor allebei. Zo kun afhankelijk van het weer helemaal zelf bepalen waar je graag naartoe wilt. Wanneer jij je motor tijdens de wintermaanden uit de verzekering haalt, bel dan voor je vertrek even naar de verzekeraar zodat jij je youngtimer verzekeren kunt.Een echte aanrader is de Veluwe. Niet alleen heeft de Veluwe als voordeel dat het centraal is gelegen, maar biedt het ook tientallen kilometers aan uitgestrekt prachtige natuurgebieden. Kies je voor de volledige route, dan is deze ongeveer 100 - 120 kilometer lang en heeft een duur van ruim 2 uur. Is je dat iets te lang, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om halverwege rechtsomkeer te maken om vervolgens te genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes in de omgeving.

Alternatieven

Voor wie de motor net iets te heftig vindt, is ook een rondrit op een scooter een ontzettende leuke activiteit. Je zult dan doorgaans geen ritten maken van enkele tientallen kilometers, maar voor een dagvullend programma zijn er tal van mogelijkheden zodat jij een prachtig stuk van de natuur kunt zien. Wat ook een echte trend is op dit moment, dat is de E-chopper. Dit zijn een soort elektrische scooters, die je zonder helm, maar wel met rijbewijs mag besturen. Zo kun je kiezen voor een georganiseerde rondrit, maar kun je er ook voor kiezen zelf de natuur te ontdekken. Kortom, voldoende mogelijkheden dus! 

advertentie