Afbeelding
Foto: Shutterstock

Alternatieven op het traditionele kerstpakket die écht verrassen

Partnercontent

Het kerstpakket is van oorsprong een pakket gevuld met voedingsmiddelen. De traditie is begonnen aan het begin van de 19e eeuw, toen boeren hun knechten en andere lokale bevolking resten voedsel van de oogst cadeau gaven rondom kerst. Dit deden zij om verspilling tegen te gaan.

Tegenwoordig is het kerstpakket weliswaar nog altijd vaak gevuld met eten, maar het is geen oogst van de boer meer. Zo’n pakket is vaak gevuld met lekkere luxe producten voor op een borrelplank, producten voor in de voorraadkast of lekkere dranken voor tijdens de feestdagen.

Een andere weg in slaan

Het traditionele pakket met voedsel is nog altijd een populaire keuze, maar dit neemt wel enigszins af. Dat komt doordat veel mensen tegenwoordig specifieke voedselvoorkeuren hebben. Bovendien zijn er altijd mensen met allergieën. Deze voorkeuren en beperkingen zorgen ervoor dat een algemeen pakket met voedsel niet altijd geschikt is voor iedereen. Zij kunnen bepaalde producten niet eten en het belandt dus in de prullenbak. Nogal zonde.

Een alternatief is om elk pakket apart samen te stellen voor je medewerker. Dit kost echter veel tijd en is daarom niet echt een optie voor bedrijven met veel medewerkers. Wat wel goede alternatieven zijn? Dat ontdek je door verder te lezen.

Thee of koffie

Een pakket kan gevuld zijn moet voedingsmiddelen maar ook alleen met dranken. De koffie- en theepakketten zijn bijvoorbeeld steeds populairder. Vrijwel iedereen drinkt wel eens koffie of thee. Een kerstpakket met koffie of thee bevat vaak uitzonderlijk lekkere bonen of theebladeren die iedereen thuis zelf kan bereiden. Zorg ervoor dat je een pakket kiest dat inderdaad met elk soort keukenapparatuur te bereiden is, en dus niet een pakket dat je alleen kunt gebruiken als je een bonenmaler hebt. Tenzij je die er natuurlijk bij geeft!

Eigen keuze

Je medewerkers zelf laten kiezen wat ze als extraatje willen met de feestdagen? Ook dat kan! Tegenwoordig kun je medewerkers een soort cadeaubon geven waarmee ze zelf online iets uit kunnen kiezen van een speciale kerstpakketten website. Jij bepaalt het aantal punten dat je op de kaart zet en dus hoeveel geld ze te besteden hebben.

Zo’n website is vaak trouwens wel ingericht op kerst en de feestdagen. Dat wil zeggen dat mensen die dat fijn vinden, altijd alsnog voor een traditioneel kerstpakket vol verrassingen kunnen kiezen.

Verwenpakketten

Rituals is een Nederlands merk dat heerlijk geurende producten maakt voor je lichaam, haar en huis. Dit merk wordt veelal cadeau gedaan rondom de kerst omdat deze verwenproducten voor iedereen iets bieden. Ook een goede optie, dus!

Ben creatief

Welk kerstpakket je ook kiest: ben creatief en zoek iets dat echt past bij jouw bedrijf en personeel. Op Kerstpakkettenplaza.nl zijn de keuzes bijvoorbeeld eindeloos. Je kunt er bovendien zoeken op basis van een budget, zodat je zeker weet dat je niet teveel kwijt bent. Ideaal!

advertentie