Afbeelding
Bigwheel cruiser

Consumenten kiezen massaal voor de elektrische scooter

21 juli 2021 om 07:42 Partnercontent

Wanneer je op straat om je heen kijkt, kun je er bijna niet aan ontkomen: de opkomst van de elektrische scooter. Steeds meer consumenten kiezen voor het gebruik van deze elektrische variant. Sommige consumenten kopen zelf een model als de bigwheel cruiser, anderen huren een elektrische scooter. Er zijn tegenwoordig verschillende partijen, waarbij je middels een app een scooter kunt reserveren. Je laat deze vervolgens binnen een bepaalde zone achter na je rit. Ideaal, want zo heb je snel de beschikking over een vervoersmiddel als je even snel ergens heen wilt kunnen rijden. In dit artikel lees je meer over de opkomst van de e-scooter in Nederland.

Capaciteit van de accu in elektrische scooters beter geworden 

Met een moderne e-scooter kun je tegenwoordig behoorlijke stukken rijden, zonder de accu tussentijds op te moeten laden. Perfect, wanneer je een dagje naar het strand of bos wilt! Wanneer je de gebruiksaanwijzing van een lithium accu bekijkt, waar je tal van digitale voorbeelden van vindt op internet, zie je dat je deze vaak los kunt halen van de scooter. Dit gaat enerzijds diefstal tegen. Anderzijds biedt het je de mogelijkheid om de accu overal op te laden, waar je toegang hebt tot een stopcontact. Het maakt dat je de e-scooter niet per definitie in de buurt van zo’n stopcontact moet parkeren. Wanneer je voornemens bent om een elektrische scooter te kopen, is het raadzaam goed naar de capaciteit van deze lithium accu te kijken. Let hierbij ook op het verbruik van de scooter, wat over het algemeen wordt uitgedrukt in aantal Watt per kilometer.

 

E-scooters hebben een krachtige motor 

Niet alleen de accu in de moderne e-scooter is verbeterd. Bekijk je de modellen van een aanbieder als Fastfuriousscooters.nl, dan valt op dat ook de motor van de e-scooter steeds krachtiger wordt. Er zijn al modellen met een vermogen van maar liefst 3.000 Watt. Diezelfde aanbieder geeft aan, dat een dergelijk vermogen in Nederland niet vereist is. Een motor van circa 2.000 Watt volstaat. Je kunt de scooter hiermee in vrijwel iedere situatie binnen Nederland gebruiken. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de e-scooter kun je ook voor een model met een vermogen van 1.000 of 1.500 Watt kiezen. Voordeel van de motor in een elektrische scooter, is het feit dat deze minder geluid produceert dan de motor in een scooter op benzine. Handig, wanneer je samen met iemand anders op pad bent en je elkaar onderweg nog wilt kunnen verstaan.

 Verhuur van e-scooters met brede banden populair 

Niet iedereen die een elektrische scooter gebruikt, heeft deze zelf gekocht. Het huren van een elektrische scooter is populairder geworden. Er zijn steeds meer organisaties die een groot aantal e-scooters inkopen, om deze vervolgens te huur aan te bieden aan gezinnen, complete families of bijvoorbeeld teams van bedrijven. Het is een ontzettend leuk teamuitje! 

advertentie
advertentie