Afbeelding
Foto door form PxHere

De voordelen van een smartphonehoesje - de koning onder de telefoon accessoires

15 april 2021 om 13:43 Partnercontent

Hoewel onze digitale wereld zo snel verandert en onze smartphones er elk jaar anders uitzien, blijft het telefoonhoesje toch behouden. De meesten onder ons staan angsten uit wanneer ze net een nieuwe telefoon hebben. Je spaargeld zit erin, dus je wilt het toestel absoluut niet laten vallen. Het eerste wat we dan ook vaak doen, is online op zoek gaan naar een hoesje voor onze smartphone. Een telefoonhoesje biedt namelijk verschillende voordelen, die ik in dit artikel beter zal proberen uit te leggen.

Bescherming staat voorop

De reden dat we onmiddellijk na het kopen van een nieuwe smartphone op zoek gaan naar een hoesje, is heel eenvoudig. We willen niet dat er iets gebeurt met ons gloednieuwe apparaat. Hoewel de meesten onder ons nog geen aandacht hebben voor andere telefoon accessoires, moet een hoesje wel meteen worden besteld. Zelf ben ik ook zo, daar ga ik niet om liegen. Van zodra mijn nieuwe smartphone is besteld, bestel ik ook onmiddellijk een telefoonhoesje.

Type

Er zijn verschillende soorten hoesjes te koop op het internet. Het is belangrijk om te weten dat de mate van bescherming afhangt van het materiaal waaruit de case is gemaakt. Neem nu bijvoorbeeld een IPhone 12 Mini hoesje. In de eerste plaats moeten we opmerken dat er verschillende types bestaan. Er zijn bijvoorbeeld bookcovers en flipcases op de markt, die zowel de voor- als achterkant van je telefoon beschermen, maar je kunt ook kiezen voor een hoes die alleen de achterkant bedekt.

Uiteraard is het logisch dat een hoes, die beide kanten beschermd, veiliger is dan een smartphonehoesje dat slechts één kant bedekt. Aan de andere kant vinden veel mensen het wel makkelijker om met een open hoesje te werken, aangezien je dan niet altijd tijd verliest met het openen en sluiten van de case. Ook heb je bij een bookcover steeds het probleem dat het flapje voor de lens hangt. Op die manier is het veel lastiger om te fotograferen met je smartphone.

Materiaal

Na de keuze voor een bepaald type van hoes, is het moment gekomen dat je over de materialen moet oordelen. Er zijn lederen hoezen te koop, maar ook hoesjes van imitatieleer of van TPU. Sommige merken verkopen ook aluminium telefoonhoesjes, maar die wil ik onmiddellijk afraden. Een vriend van mij had ooit zo’n aluminium case gekocht. De eerste dagen had hij niets raars opgemerkt, maar na enkele dagen had hij het gevoel alsof iedereen hem negeerde. Bovendien lukte het niet meer om berichten te versturen. Sommige hoesjes van metaal zouden blijkbaar de GSM signalen verstoren.

De andere drie materialen zijn ongeveer gelijkwaardig, maar in lederen hoesjes kunnen wel makkelijker krassen ontstaan. Wil je een plastic telefoonhoesje kopen? Dan moet je nog bepalen of je voor hard of zacht plastic gaat. Persoonlijk raad ik altijd zachte materialen aan, zoals bijvoorbeeld siliconen of TPU hoesjes. Deze cases absorberen namelijk veel meer schokken dan hoezen die gemaakt zijn van hard plastic. Bij hoezen gemaakt van harde plastic, worden de schokken gewoon doorgegeven aan het toestel. Dit soort hoesjes is meer bestemd om je smartphone te beschermen tegen krassen, dan tegen het vallen.

Een hoesje als schoonheid accessoire

Een telefoonhoesje wordt echter niet uitsluitend gebruikt om zijn functionele eigenschappen. Smartphonehoesjes worden door modebewuste vrouwen en mannen gebruikt als extra accessoire bij hun outfit. Door de laatste modetrends te volgen, zorgen ze ervoor dat hun outfit nog eens extra wordt benadrukt door middel van het telefoonhoesje.

Er zijn bovendien heel wat variaties aan cases op de markt. Je kunt verschillende hoesjes kopen met daarop een motief, zoals bijvoorbeeld bloemen of een foto van de eiffeltoren. Ook is het mogelijk om een hoesje te laten bedrukken met een foto die je zelf hebt gemaakt. Je kunt dan nog kiezen of er mensen moeten opstaan, of je een vakantiefoto van een landschap wilt gebruiken.

Daarnaast zijn er ook de standaard gekleurde hoesjes. Zeker bij Apple zijn ze er sterk in, om jaarlijks nieuwe hoesjes in trendy kleuren te lanceren. Het ene jaar gebruiken ze hele felle kleuren, terwijl ze het andere jaar voor rustieke- of pastelkleuren gaan. Zelf kan je ook telefoonhoesjes kopen in verschillende kleuren, zodat je altijd iets hebt dat bij jouw outfit gaat.

Tot slot wil ik ook nog even zeggen dat er ook smartphonehoesjes bestaan van designermerken of telefoon hoesjes die gemaakt worden bij de juwelier. In deze cases worden gouden elementen of diamanten gebruikt, zodat ze nog beter als een fashion accessoire naar boven komen. Alleen hangt daar uiteraard wel een prijskaartje aan vast.

advertentie
advertentie