Afbeelding
Foto door form PxHere

Huizenmarkt is krapper dan ooit? Zo kan je hier omheen werken!

15 maart 2021 om 09:07 Partnercontent

Krapte op de woningmarkt maakt dat het bijzonder lastig is om een geschikte woning te vinden in Houten. Niet alleen starters zijn massaal op zoek naar een betaalbare woning, ook gezinnen willen een volgende stap maken naar een groter huis. Het feit dat deze gezinnen niet verder komen, maakt dat ook de woningen voor starters schaars zijn. Welke opties heb je nog, wanneer je wilt voorkomen dat je nog tijden met een tekort aan ruimte zit? In dit artikel vind je enige inspiratie. 

Breid je bestaande woning uit met een aanbouw  

Het afsluiten van een tweede hypotheek kan een interessante optie zijn, wanneer je al enige tijd aan het aflossen bent op je bestaande hypotheek. Met een tweede hypotheek beschik je mogelijk over voldoende budget voor een aanbouw aan je bestaande woning. Een tweede hypotheek kan worden afgesloten als de totale hypotheek niet hoger is dan de waarde van je woning na de uitvoering van een verbouwing. Met een aanbouw heb je direct meer ruimte, waardoor je langer in je bestaande huis kunt blijven wonen. Schakel een onafhankelijk adviseur in om je te laten adviseren over jouw mogelijkheden bij het afsluiten van een tweede hypotheek. 

Huur ruimte voor de vakantiespullen

Naast de mogelijkheid om de woning uit te bouwen voor meer ruimte, kun je ook de bestaande ruimte in huis onder de loep nemen. Mogelijk zitten kasten gevuld met vakantiespullen of spullen voor de feestdagen, die je slechts eens per jaar tevoorschijn haalt. Door deze spullen elders op te slaan, creëer je meer ruimte voor het speelgoed van je kinderen, voor kleding, enzovoorts. Een verhuizing naar een nieuwe woning is hierdoor mogelijk minder snel noodzakelijk. Huur opslagruimte bij een verhuisbedrijf in de regio. Denk aan het huren van een grote houten kist. 

Investeer in een verbouwing in huis

Een derde optie is een verbouwing van je woning. Door te verbouwen kun je van een hele grote ruimte in huis mogelijk twee kleinere kamers maken. Handig, wanneer je de kinderen ieder een eigen slaapkamer wilt geven. Vergelijkbaar met het opnieuw indelen van de ruimte, is het plaatsen van een dakkapel om zo meer ruimte te creëren. In plaats van een losse zolderkamer creëer je op deze wijze twee slaapkamers of bijvoorbeeld een werk- en slaapkamer. Net als voor een aanbouw kun je voor deze verbouwing een tweede hypotheek overwegen, om deze te kunnen bekostigen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie