Afbeelding
Foto iStock

Waarom investeren in je eigen krachtstation voor thuis?

28 maart 2024 om 11:22 Partnercontent

Krachttraining is een belangrijk onderdeel van het gezond houden van je lichaam. Je spieren hebben onderhoud nodig, en het kan nooit kwaad om wat meer spieren te kweken. Dat kan veel goeds doen voor je zelfvertrouwen, maar het maakt dingen het leven vaak ook gewoon een beetje makkelijker als je wat sterker bent. Nu kun je krachttraining bij de sportschool doen, maar het kan ook thuis als je investeert in een krachtstation zoals je kunt kopen bij Strayshop. Dan kun je met één apparaat een veelheid aan spieroefeningen te doen. Waarom zou je willen investeren in zo’n eigen krachtstation voor thuis?

Drempel verlagen door afstand weg te nemen

Lang niet iedereen die actief met sport bezig is heeft er evenveel motivatie voor. Dat ligt er ook een beetje aan wat je insteek ervoor is. Feit is dat het soms verdomd lastig kan zijn om jezelf naar de sportschool te slepen. Dat kan toch een drempel zijn die ervoor zorgt dat je toch maar niet gaat sporten. En dat is natuurlijk zonde. Die drempel om te gaan sporten is een stuk lager als je gewoon naar een kamer in je eigen woning kunt gaan om je work-out te gaan doen. Dan heb je geen excuus meer om niet te gaan sporten! Kortom: een krachtstation kopen dus.

Privacy bij het trainen

Niet voor iedereen is het even prettig om in het openbaar te sporten. Dat kan zijn omdat je je erg zelfbewust voelt, maar – zeker in het geval van vrouwen – omdat je jezelf bekeken voelt. Het is erg zonde als dat je ervan weerhoudt om te gaan sporten, zeker als je het eigenlijk wel graag wilt. Als je investeert in je eigen krachtstation voor thuis, voorkom je dat je je zelf om deze reden het trainen ontzegt. Dan kun je immers thuis in alle privacy naar hartenlust trainen zonder dat je bekeken wordt of je bekeken hoeft te voelen.

Altijd toegankelijk

Ken je dat, dat je een plan hebt voor wat je wilt doen in de sportschool, maar dat je op het moment suprême niet de apparaten of materialen die je daarvoor nodig hebt kunt gebruiken omdat iemand anders ze in gebruik heeft? Dat kan tamelijk frustrerend zijn, want je komt met de beste bedoelingen om je te gaan inspannen. Dat probleem heb je niet als je investeert in je eigen krachtstation, want die staat altijd tot je beschikking, omdat hij alleen van jou is. Als jij hem wilt gebruiken, dan kan dat ook gewoon, zodat je altijd aan je trekken kunt komen wat betreft je voorgenomen work-out.

Op de langere termijn goedkoper

Natuurlijk kost een krachtstation veel meer dan een maandabonnement voor de sportschool. Maar als je door de jaren heen wilt blijven sporten, en je kunt je krachtstation ter vervanging van de sportschool gebruiken, dan kan het op de langere termijn zelfs goedkoper worden. Je krachtstation betaalt dan uiteindelijk zichzelf op een bepaalde manier terug. Na een tijd ben je immers meer kwijt aan de sportschool dan aan de investering in het krachtstation.

Sommige mensen vinden de sportschool juist prettig omdat daar ook apparaten voor cardiosport zijn, of omdat ze het een prettige sociale omgeving vinden. Als dat ook voor jou geldt, is investeren in een eigen krachtstation misschien geen passende keuze voor jou. Toch kan het dat alsnog wel zijn, als je het fijn vindt om ook tussendoor thuis nog wat aan je spieren te kunnen werken. Voor de uitgebreidere sportsessies ga je dan gewoon naar de sportschool. Maar je kunt natuurlijk ook trainen op je krachtstation combineren met cardio door te ernaast ook nog buiten te gaan hardlopen of fietsen, en dan heb je die hele sportschool misschien niet eens meer nodig.

advertentie
advertentie