Afbeelding
Foto van Claudia Peters via Pixabay

Is kunstgras ook iets voor mijn tuin?

18 maart 2024 om 12:21 Partnercontent

Als je een grote tuin hebt met een gazon dan betekent dit dat je regelmatig aan de bak moet om het gras te maaien. Als je dat niet tijdig doet, dan kan het zo hoog worden dat je er met een gewone grasmaaier niet meer doorheen komt. Dan zit er niets anders op dan het gras eerst met de hand te kortwieken. Als een gazon bijhouden niet jouw cup of tea is, dan kun je ook kiezen voor kunstgras. Dat ziet er net zo mooi uit als echt gras, maar het vraagt nauwelijks onderhoud. Als het grasveld eenmaal ligt heb je er amper omkijken naar en dat geeft voor veel mensen de doorslag om hun gazon van echt gras toch maar te verruilen voor een kunstgrasmat.

Waar bestel je kunstgras?

Kunstgras kun je kopen in tuincentra en warenhuizen, maar online bestellen is ook een optie. Op de website van grasexpert.nl vind je tientallen soorten kunstgras. Je kunt kiezen uit verschillende groentinten en ook is er keuze voor de lengte van de grassprietjes. Sommige mensen houden van lang, andere vinden een kort gazon mooier. Er is ook speciaal kunstgras voor een sportveld of een speelveldje voor de kinderen. Dit gras is extra stevig en kan dus tegen een stootje. En dan is er voor de liefhebbers ook nog kunstgras in andere kleuren dan groen. Je kunt dus ook kiezen voor een kunstgrasveld in het paars, geel, bruin of rood. Vergeet bij het bestellen van kunstgras niet om bevestigingsmateriaal mee te bestellen zodat je na levering direct aan de slag kunt om de grasmat te plaatsen in je tuin. Kunstgras is uiteraard ook geschikt voor een balkon of dakterras.

Eenvoudig te plaatsen

Kunstgras koop je op rollen van enkele meters. Je kunt het voordat je het plaatst netjes op maat knippen. Als de stukken de juiste maat hebben dan leg je ze netjes recht en zet ze vast met speciale grashaken. Die kun je helemaal in de grond steken zodat ze niet zichtbaar zijn. Hiermee voorkom je dat hoeken en randen gaan omkrullen. Zeker van een afstand is niet te zien dat jouw gazon niet echt is. Het blijft het hele jaar door mooi groen en de grasmaaier kun je gewoon in de schuur laten staan. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Je kunt gebruik maken van kunstgras action. Dit zijn restpartijen voor een zeer scherpe prijs.

Is kunstgras wel veilig?

Toen kunstgras in opkomst kwam en ook op sportvelden werd gebruikt ontstond er discussie of dit wel veilig was, met name voor kinderen. Maar uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat er geen risico’s zijn. Desondanks mag kunstgras niet meer worden gebruikt op d e velden van profvoetbalclubs. Dit heeft de KNVB besloten. Maar veel amateurclubs maken er nog graag gebruik van. Het geringe onderhoud speelt hierbij vaak een rol, omdat veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. De meningen zijn verdeeld, maar ook op een veld met kunstgras kun je een prima potje voetbal spelen.

advertentie
advertentie