Afbeelding
Foto door Tim Gouw via Pexels

Vierkante fotolijsten behoren tot de nieuwe trends

26 maart 2024 om 13:54 Partnercontent

Jaarlijks krijgen we natuurlijk met nieuwe woontrends te maken. De afgelopen jaren zien we de canvasschilderijen met eigen foto’s weer een beetje verdwijnen en plaatsmaken voor fotolijsten. Een echte trend zijn de vierkante fotolijsten, zoals de fotolijst van 50x50 cm, waarmee door het grote formaat echt een statement kan worden gemaakt. Waarom zijn de vierkante fotolijsten ineens zo populair? Wij geven je een aantal redenen.

1. Makkelijk zorgen voor symmetrie

Veel mensen hebben in deze tijd een modern en strak interieur, waarin rechte lijnen een belangrijke rol spelen. De vierkante fotolijsten passen perfect in dit beeld. Je kunt niet alleen een enkele vierkante fotolijst aan de muur hangen, maar je kunt ook meerdere vierkante lijsten mooi met elkaar combineren. Koop bij Yourdecoration vierkante fotolijsten in een zelfde maat of juist in verschillende maten, en combineer deze tot een symmetrisch kunstwerk aan de muur.

2. Geschikt voor diverse wandgrootten

Het maakt niet uit of je een grote muur hebt of een kleiner wandje waarop je mooie decoratie aan wilt brengen. Met vierkante fotolijsten in tal van formaten kun je altijd zorgen voor een passende match. Hierdoor kun je vierkante lijsten gebruiken voor elke wand in huis én voor elke ruimte in huis, van toiletruimte tot woonkamer. Vaak is het lastiger om voor een kleinere ruimte een mooie muurdecoratie te vinden. Met de fotolijsten in kleiner formaat kun je er altijd iets moois van maken, op jouw eigen manier.

3. Fotolijsten zijn tijdloos

Voorheen was de fotowand ook al populair. We maakten er vaak een echte familiewand van, vol lijsten met mooie herinneringen met elkaar. Nu zien we dat de fotolijsten weer in steeds meer interieurs terugkeren, en dat geeft maar aan hoe tijdloos ze zijn. Fotolijsten passen bij elk interieur en zijn te verkrijgen in tal van kleuren en stijlen. Door het tijdloze karakter heb je er altijd jarenlang plezier van, ook als je interieur verandert.

4. Fotolijsten in veel verschillende stijlen

Je kunt tegenwoordig fotolijsten kopen in eindeloos veel stijlen. Kies voor neutrale kleuren of juist voor felle kleuren en kleurencombinaties, ga voor modern en strak of kies voor landelijk en speels. Je kunt er echt alle kanten mee op, waardoor je ook makkelijk kunt variëren. We zien steeds vaker dat meerdere interieurstijlen in elkaar vloeien binnen dezelfde woonruimte. Hierdoor kun je ook makkelijker fotolijsten in verschillende stijlen met elkaar combineren.

5. Voor tal van mooie toepassingen

Als je aan fotolijsten denkt, dan denk je natuurlijk vooral aan mooie foto’s, bijvoorbeeld van het gezin of de vakantie. Toch kun je veel meer met fotolijsten. Zo kun je ook inspirerende quotes in de lijstjes plaatsen, een symbool dat gekoppeld is aan jouw grootste droom of bijvoorbeeld het levensmotto waar jij elke dag kracht uit haalt. Jij kiest de inhoud van de fotolijsten, waardoor je er echt een persoonlijk kunstwerk van kunt maken.

advertentie
advertentie