Afbeelding
Annette Stolk – de Vries

Zoektocht naar exploitant Speelboerderij Houten gestart

27 oktober 2021 om 15:30 Maatschappelijk

HOUTEN De gemeente Houten is de zoektocht naar een nieuwe exploitant voor Speelboerderij Houten gestart. Per 1 maart van dit jaar heeft de gemeente de exploitatie van de kinderboerderij en speeltuin aan de Keercamp tijdelijk overgenomen van Stichting Buitenwereld. Het eigen beheer vindt gedurende één jaar plaats. Daarna zal het beheer worden overgenomen worden door een nog aan te stellen exploitant.

Annette Stolk – de Vries

Een programma van eisen waaraan de exploitant moet voldoen is inmiddels opgesteld en uitgezet. In het programma staat verwoord waar de inwoners van Houten behoefte hebben. Hiervoor is een burgerpanel van 600 mensen geraadpleegd. Uit deze raadpleging bleek in ieder geval dat de speelboerderij moet voorzien in contact met dieren en lekker kunnen spelen. Ook leverde de enquête diverse verbetertips op.

PUNTENSYSTEEM Voor het onderzoek naar de financiële haalbaarheid is contact gezocht met de Rotary, de organisatie van Fladderen en de scouting. Dit met het idee om het gebruik van de speelboerderij breder te trekken. Verantwoordelijk wethouder Jan Overweg: ,,In het programma van eisen staan diverse innovatieve elementen genoemd. De toekenning aan een exploitant zal geschieden volgens een puntensysteem. Degene met de meeste punten zal de vergunning krijgen.” Toekenning van subsidie sluit de wethouder niet uit, al ziet de wethouder het liefst dat hier geen aanspraak op wordt gemaakt.

BEOORDELINSCOMMISSIE Een beoordelingscommissie zal zich bezighouden met de onderhandse aanbesteding. In deze beoordelingscommissie hebben, naast een aantal deskundigen, een buurtbewoner en de Rotary zitting. Het uitgangspunt is dat in februari of maart 2022 de speelboerderij in handen komt van de nieuwe exploitant. Het college van burgemeester en wethouders beslist uiteindelijk over de toekenning.

advertentie
advertentie