Speelboerderij Houten pakt de draad weer op

16 jul, 10:00 Maatschappelijk
Agnes Corbeij
Wietske, Melanie, Amerens en Hans (v.l.n.r.) zetten de schouders eronder bij Speelboerderij Houten.
Wietske, Melanie, Amerens en Hans (v.l.n.r.) zetten de schouders eronder bij Speelboerderij Houten.

HOUTEN Speelboerderij Houten opende geleidelijk de deuren de afgelopen weken. Eerst de kinderboerderij, daarna ook de speeltuin. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe start voor de speelplek in Houten, met het oog op een nieuwe uitbater in 2022. Houtens Nieuws ging langs om te praten met de coördinator, een vrijwilliger en een dierverzorger. 

Eerder dit jaar ging stichting Buitenwereld failliet. In de maanden hiervoor en hierna was er veel onrust rond de boerderij, maar rondlopend op de kinderboerderij en speeltuin is daar nu nikt meer van te merken. De gemeente stelde in maart een coördinator aan, Amerens Vredenberg. Samen met de vrijwilligers en een aantal medewerkers van Agrarische Bedrijfsverzorging Midden Nederland zorgt zij ervoor dat de speelboerderij haar positie in de Houtense samenleving behoudt. Ze blijft in elk geval heel 2021 als coördinator betrokken.  

COÖRDINATOR  Vredenberg: ,,Na het faillissement zocht de gemeente iemand die de boel kon opruimen en in de gaten houden, tot er een nieuwe partij aan de slag kan. De gemeente was al..