Axel Eerdman
Axel Eerdman Houten Anders!
Raadspraat

We mogen weer!

30 augustus 2023 om 08:32 Opinie Raadspraat

De gemeenteraad mag weer! Heeft u ook zo’n heerlijk actieve en ontspannende vakantie gehad? In de politiek noem je dat ‘reces’: een vergaderloze periode. De gemeenteraad kan in noodgevallen worden terugroepen van het reces. Is dat ooit voorgekomen in Houten?

Tijdens het reces is er wel wat gebeurd: Het kabinet is gevallen en dus… verkiezingen. We mogen weer! Na ruim 13 jaar komt er straks een nieuwe minister-president en meer dan 30 kamerleden stellen zich niet opnieuw verkiesbaar. Maar wordt het daardoor ook echt anders?

Een gemeenteraad wordt voor vier jaar gekozen. Als de gemeentelijke coalitie valt, volgen er geen nieuwe verkiezingen. De gemeenteraad moet dan op zoek naar een nieuwe manier om met elkaar samen te werken. Je moet dus altijd samen verder.

Dat is fijn. Het geeft stabiliteit. In de lokale politiek is daarom altijd ruimte voor nieuwe mensen. Lokaal is er veel te doen en neemt de gemeenteraad belangrijke beslissingen over de toekomst van Houten en de regio. Het is makkelijk om kritiek te hebben, maar de beste manier om iets te veranderen is door zelf mee te doen.

Veel mensen vinden dat het ‘anders’ moet in Nederland. Meer transparantie is volgens Houten Anders! de basis voor meer vertrouwen in de politiek. Beleid moet toegankelijk, eerlijk en betrouwbaar zijn: afspraak is afspraak.

Wij proberen dat lokaal te bereiken. Gelooft u óók dat het anders kan? Bent u nieuwsgierig wat een politieke partij met uw hulp kan doen in de gemeente Houten? We kunnen uit ervaring zeggen dat lokale politiek een leuke en zinvolle hobby is. Verkiezingen zijn ook leuk, maar echte verandering begint aanstaande zaterdag tijdens de Activiteitenmarkt. Dan mogen we weer! En u mag ook!

Graag horen we van u wat u belangrijk vindt. Tot dan!

Axel Eerdman
Houten Anders!
axel.eerdman@houtenanders.nl
www.houtenanders.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie