Willy Boersma
Willy Boersma Willy Boersma
RAADSPRAAT

Valentijn

15 februari 2023 om 07:33 Opinie Raadspraat

Grote kans dat u, dat jij zelf vrijwilliger bent. Want Houten heeft veel vrijwilligers en daar zijn we heel blij mee. Mensen vinden dat vaak heel gewoon. Intussen zijn ze uren per week actief voor hun club of vereniging, via de kerk, als mantelzorger. En ga zo maar door. Vrijwilligers verdienen een extra warm en hartelijk gebaar. Daarom hebben wij u en jou ook dit jaar gevraagd om iemand te noemen die als vrijwilliger een extra waardering verdient. Elk jaar krijgen we een ruim aantal aanmeldingen.

Een mooi moment om aandacht voor elkaar te hebben. Dat is altijd belangrijk. En het helpt om daar een aanleiding voor te hebben. Als CDA delen we daarom al jaren rondom Valentijnsdag taarten uit aan vrijwilligers. Bedenk eens hoe de wereld er uit zou zien zonder vrijwilligers. Dan gebeuren onvoorstelbaar veel dingen niet. Vrijwilligers zijn de ruggengraat van onze samenleving.

Een taart was dit jaar voor een paar jonge mantelzorgers. Wie ziet de jarenlange inzet van deze jonge mensen? Dat is een kleine groep om hen heen. Hun dagelijks leven wordt voor een groot deel bepaald door het geven van mantelzorg. Voor je leeftijdgenoten is het vaak moeilijk voor te stellen. Je kunt ook niet zo maar stoppen omdat je even iets leuks wilt doen buiten de deur.

De Trossel werd door verschillende mensen genoemd: het organiseren van vervoer, de wekelijkse koffieochtend, alle hulpvragen die binnen komen en gekoppeld worden aan vrijwilligers. De dorpsondersteuners en het bestuur hebben samen een taart gehad.

Laden & Lossen is ontstaan vanuit de Krachtfabriek. Wat een leuke winkel met creatieve cadeautjes! Er kan veel ontstaan als vrijwilligers hun ideeën koppelen.

Eén groep noem ik hier nog niet: dan lezen ze het voordat ze de taart krijgen. Het is een verrassing en dat willen we zo houden. We kunnen nog jaren door. We hebben zoveel vrijwilligers, dat het ons nooit zal lukken iedereen met een taart te bedanken. Daarom:

Alle vrijwilligers: dank voor uw en jouw inzet!

Willy Boersma

willyboersma@cdahouten.nl

advertentie
advertentie