Jane Lobbrecht
Jane Lobbrecht Eigen foto
RAADSPRAAT

Politiek in de Polder

19 april 2023 om 07:42 Opinie Raadspraat

Ruim twee jaar is Schalkwijk mijn thuis. De prachtige Lek ligt op loopafstand. Het dorp bruist van de activiteiten en er heerst een ‘we zorgen voor elkaar’ sfeer. We hadden het niet beter kunnen treffen.

Ik ben raadslid voor GroenLinks geworden omdat ik iets terug wil doen voor mijn gemeenschap. Ik zet me in voor een Houten waarin het niet alleen nú fijn wonen en leven is, maar waar we plannen voor de toekomst.

Dat is werk met een lange adem, waar beslissingen van nu jaren later pas werkelijkheid worden. Zoals hoe we onze energie duurzamer kunnen opwekken, of hoe we onze huizen toekomstbestendig kunnen (om)bouwen zodat ze nog generaties meegaan. Hoe we als gemeenschap vluchtelingen kunnen opvangen en hen wegwijs maken in de Nederlandse samenleving. Het gaat van praktisch tot ver van je bed, maar altijd even relevant.

Zo wordt er momenteel door het waterschap gewerkt aan de versterking van de Lekdijk. Net als de Fietsersbond vinden wij dat een geweldige kans om de dijk meteen ook veiliger en toegankelijker te maken voor wandelaars en fietsers. Stel je voor dat het over 5 jaar normaal is om met je (klein)kind van 6 over de dijk te fietsen en te genieten van dit prachtige stukje Nederland. Het mooiste is; de gemeente is wegbeheerder, dus wij kúnnen actie ondernemen. Anders laat het waterschap de dijkweg precies zoals die nu is wanneer de versterkingswerkzaamheden klaar zijn.

Daar zet je je toch graag voor in? Ik in ieder geval wel!

Maar het College lijkt deze kans te laten lopen. De wethouder kijkt afwachtend naar andere gemeentes en de Provincie. Zonde. Deze kans vraagt om durf en om aanpakken met beide handen. Dat kan gewoon, en daar blijft GroenLinks scherp op.

De polder verdient politiek met oog voor de toekomst. Voor een sterke, fietsveilige Lekdijk.

Heb jij ideeën hoe we de gemeente Houten groener en socialer kunnen maken? Ik hoor ze graag. Je kunt mij bereiken op houten@groenlinks.nl.

Jane Lobbrecht, raadslid GroenLinks

advertentie
advertentie