Afbeelding
column

Raadspraat: Geen woorden maar daden!

26 oktober 2022 om 08:06 Opinie Raadspraat

In deze periode van het jaar wordt in de gemeenteraad altijd gekeken hoeveel geld er uitgegeven moet worden in het komende jaar en hoeveel er binnenkomt. Het nieuwe college heeft daarnaast de plannen uit het coalitieakkoord uitgewerkt in een collegeprogramma. Veel woorden die uiteindelijk in daden worden omgezet.

Als VVD zijn wij blij met dit programma. Maatregelen als het afschaffen van de hondenbelasting, meer geld voor onkruidbestrijding en meer ruimte voor ondernemers en initiatiefnemers. Het is een (kleine) greep uit de ideeën die de VVD tijdens de onderhandelingen inbracht en die nu in dit programma verwerkt zijn. 

In het programma staan ook veel uitdagingen waarvoor nog veel moet gebeuren om resultaten te halen. Zo moet er echt snelheid gemaakt worden met het bouwen van betaalbare huizen: in het Centrum, Molenzoom en Koppeling. Daarnaast moet het bouwen in Houten Oost mét landschapspark aan de buitenrand voorbereid worden. Verder moet Het Rond weer gezelliger worden en moet de leegstand van winkelpanden snel aangepakt worden.

Boven alles zijn we blij dat de periode van coalitievorming, plannen maken en uitwerken nu overgaat naar uitvoeren: de daden. Met alle energie van inwoners, verenigingen en ondernemers en iedereen die Houten nog mooier en beter wil maken gaan we graag aan de slag: na woorden komen nu de daden! 

Dat is het mooie van het politieke werk: we zetten ons in voor iedereen in de gemeente. Zo hebben we bijvoorbeeld laatst signalen van Houtense ondernemers, verenigingen en inwoners over de hoge energielasten onder de aandacht gebracht bij onze collega’s in de Tweede Kamer zodat zij hier maatregelen voor kunnen voorstellen.

Wil je ook meehelpen of heb je input? Wij horen graag van je, je kunt ons altijd bereiken via fractie@vvd-houten.nl..


Eef Stiekema, fractievoorzitter Houtense VVD

advertentie
advertentie