David Rentinck
David Rentinck VVD Houten
column

Raadspraat: Maak het verschil!

10 november 2021 om 07:23 Politiek

HOUTEN Wat kan één dag het verschil maken. Toen ik begon met het schrijven van deze raadspraat dacht ik mijn onderwerp al te hebben. Het klimaat! Hoe klimaatmarsen en conferenties in Glasgow kunnen dienen als inspiratie voor verduurzaming, klimaatadaptatie en energiebesparingen.

Maar toen was er weer een persconferentie op de dinsdagavond. Hoewel ik fan ben van gebarentolk Irma Sluis, was het vooral een teleurstellende boodschap; We zijn er nog niet.

De mondkapjes moeten weer op, de 1.5 meter afstand blijft belangrijk, het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid en het advies is om nog meer thuis te werken. Niet niks. Ondanks het vaccineren, het testen, en alle leefstijladviezen is de druk op de zorg zo hoog dat deze maatregelen worden genomen. Ondanks alle emoties en teleurstellingen hierover, geloof ik dat denken in oplossingen beter is dan met de vinger wijzen.

Sportclubs, winkels, de horeca en de contactberoepen laten wij als gemeente ook zeker niet in de steek. De VVD in Houten onderschrijft dat de gemeente een rol heeft in het faciliteren en het ondersteunen wanneer dit nodig is. Veel inwoners zullen dezelfde moeilijkheden ervaren om de aangescherpte maatregelen te blijven naleven. Deel oplossingen die werken en bespreek mogelijkheden met elkaar. Heb begrip voor anderen en de opstartproblemen die er zonder twijfel zijn. Blijf denken aan de fysieke en mentale gezondheid van anderen en jezelf.

Het staat allemaal simpel op papier, maar het zijn de dingen waar wij zelf controle over hebben. Verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid zijn onmiskenbaar liberale waarden van de VVD. Waarden die richting geven tijdens een crisis; zowel bij corona of bij het klimaat. Samen kunnen wij het verschil maken tussen een goede of een slechte dag. Laten we ons inzetten voor betere dagen.

David Rentinck

David.rentinck@vvd-houten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie