Marije en Jarno
Marije en Jarno D66 Houten
column

Een winterse wandeling rond de Rietplas

Opinie Raadspraat

Voor deze raadspraat hebben D66-kandidaten Jarno Groenveld en Marije Werelds afgesproken voor een winterse wandeling rond de Rietplas.

M: ,,Hee Jarno, je bent al eens raadslid geweest, en staat nu ook op de D66-lijst. Waarom wil je weer de politiek in?”

J: ,,Vooral door wat ik meemaak in de klas, als docent Geschiedenis. Daar merk ik dat het voor kinderen niet altijd makkelijk is om mee te komen. Bijvoorbeeld door hun gezondheid of thuissituatie. Ik wil mij ervoor inzetten dat alle kinderen in Houten gelijke kansen krijgen. Ook bijvoorbeeld bij het sporten. En jij?”

M: ,,Ik ben voor de eerste keer kandidaat, spannend! Ik ben wel altijd politiek geïnteresseerd geweest, maar druk met werk en 2 dochters van 15 en 5 jaar. Tegelijk is het juist belangrijk dat mijn meiden zien hoe interessant het is om mee te beslissen. Dus ik ga er helemaal voor!”

J: ,,Fijn dat je je bij ons aangesloten hebt! Waarom heb je juist voor D66 Houten gekozen? Als docent spreekt me aan dat D66 echt een onderwijspartij is. Daarnaast gaan we de komende jaren volop inzetten op woningbouw en flink meer groen en duurzaam”

M: ,,Ja, klimaat en betaalbare woningen vind ik belangrijk. Houten als plek waar je jezelf kunt zijn en gelijke kansen hebt. En ik ben blij dat D66 Houten meer wil doen aan een groene leefomgeving. Ik kom zelf ook graag buiten om samen met anderen lekker te sporten, te wandelen of te fietsen. Goed voor mens en natuur!”

J: ,,Precies! En op een manier die echt bij D66 past: in goede samenwerking met andere politieke partijen, inwoners, bedrijven, organisaties en anderen. Als groene en meest progressieve partij krijgen we veel van onze idealen voor elkaar. Landelijk én hier in Houten”

Wil je meer weten over Jarno en Marije? Ga dan naar www.d66.nl/houten.

Marije Werelds, D66 Houten

advertentie